Friday, October 18, 2019

Investor Q3



Investor är en stor ägare av följande aktier: Atlas Copco, ABB, Astra Zeneca, SEB, Epiroc, Nasdaq, Ericsson, Sobi, Electrolux, Saab, Wärtsilä och Husqvarna. 

Investor är även en storägare av en del onoterade bolag som Mölnlycke, Permobil, Laborie, BraunAbility, Piab, Sarnova, Vectura, GrandHotel och 3. 

Bolagen som ägs går bra och på det sätet höjs värdet i Investor. Räknar man ihop allt, så är Investoraktie värd 596 kr per den 30 september 2019. 

Investoraktie gick upp idag med 0,75% och handlas för 484 kr. Köper du aktien så får du en rabatt på 112 kr. Det är ungefär 19% rabatt just nu. 

Finns det en risk att köpa Investor? Det tror jag inte, du får mycket för pengarna och bolaget i sig är ett av de bästa Investmentbolagen på börsen. Den bästa senaste åren har varit Latour, men jag gillar inte deras innehav och tror inte på Latour så mycket som jag gör om Investor.

Investor har funnits sedan 1916 och har levererat 12,1% per år till aktieägare det senaste 20 åren. Börsen under samma period levererade 8,6%. En fin aktie att börja med som nybörjare, då får man många bolag direkt. 

Jag kommer nog aldrig sälja Investor och det kliar i fingrarna att köpa mer, då det är 19% rabatt. Ska vänta lite tills nästa vecka och se hur andra bolag rapporterar. Jag har bestämt mig att börja handla lite smått igen nästa vecka. 

Två Månadslöner aktieblogg

No comments:

Post a Comment