Thursday, October 24, 2019

Vad är aktien värd?Ibland är det oklart hur mycket en aktie ska kosta, analytiker säger en sak, marknaden prisar in ett annat och även du och jag tycker annorlunda.

Vad är aktien värd egentligen? Om vi tar exemplet Essity. Det finns flera riktkurser just nu, mellan 267 kr till 365 kr. Det är alltså från stora spelare, som Nordea, Goldman Sachs, Pareto, DNB, SEB med mera. 

Marknaden däremot har prisat in aktien till 288 kr. Marknaden är alltså alla som köper och säljer aktier. Det kan vara vem som helst, du, jag, miljonärer, fonder, förvaltare, investmentbolag, utländska ägare med mera.

Vi kan även ha våra åsikter, personligen tycker jag att bolaget är värd under 258 kr. Det är 10% under nuvarande nivå. Som jag uppfattade från lästa böcker och Warren Buffett, en av världens rikaste män, att man ska köpa bolagen med rabatt. Då får du mindre risk att kursen sjunker ner ytterligare och du får bättre avkastning när det går upp. 

Alla aktieköp ska vara i fina bolag, med bra historik, ökade vinster i längden, bra ledning, bra konkurrenskraft och ska finnas behov av bolaget i framtiden.

Två Månadslöner aktieblogg

No comments:

Post a Comment