Wednesday, January 8, 2020

Visning nummer 1Att gå på visning när det är mörkt är ingen bra idé. Kunde inte se nånting utomhus. Jag vill undersöka dränering, fönster, paneler, terrassen, taket och trädgården. Det blev inte av och jag var inomhus när jag gjorde min första besiktning. 

En plans villa från 1959 med nyrenoverad badrum på 75 KVM. Tomt på 1 000 KVM. Pris strax över halv miljon. Insidan såg hyfsad bra ut, saknas torktumlare, inte heller mycket plats för förråd och det värsta var uppvärmningssystem - olja/el. Fanns även än äldre luft luft uppvärmningssystem med den lät lite i trädgården och ser fullt ut på framsidan. Området i sig är godkänd, men inget speciellt. Fiber finns, så liten plus i kanten.

De som äger huset bor lite längre bort och denna hus var till uthyrning. Nu när paret är i pensionsåldern bestämde de att sälja. Jag försökte att fråga mäklaren om hyran, men han visste inte summan. Bad även honom att komma hem till oss och utvärdera vårt hus. Sammanfattningsvis så hade jag inte känslan att det är rätt. Jag ska definitivt gå på fler visningar när möjligheter dyker upp.

Känns bra att påbörja resan och jag hoppas verkligen att i framtiden hittar jag min drömhus som hade passat för uthyrning. Jag ska äga flera fastigheter, det har jag redan bestämt. Förutom riskspridningen är det en kul sysselsättning.

Uppdatering! Min telefon gick i högsta varv idag! 15 olästa meddelanden. Det var alltså budgivning. Någon la skambud på 75 000 under mäklarens pris, sedan fortsatte det upp till 160 000 över mäklarens pris. Det är inte heller över, så det kan vara ännu dyrare. Var det lockpris för att få så många som möjligt att komma titta på huset? Det var runt 8-10 familjer som jag såg där. 

Två Månadslöner

5 comments:

 1. Vad kul med husplaner! Lycka till med visningarna och ska bli spännande att följa resan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det kommer att dröja lite, men det kommer :)

   Delete
 2. Har börjat titta på hus i Småland även om det är 5 år kvar till flytt från Sthlm. I mina tänkta trakter kostar ett äldre hus med stora renoveringsbehov 0,5 MSEK (liknande det ovan) och ett bra underhållet 70-80-talshus 1 MSEK. Det är helt klart inte möjligt att renovera upp det äldre huset till samma standard som det bättre huset för prisskillnaden.

  Slutsats: Man får inte fullt betalt för utfört underhåll i Småland så jag kommer att rikta in mig på ett lite bättre hus.

  Lycka till som hyresvärd, men för mig är den typen av inkomst inte tillräckligt passiv.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, tack för bra kommentar, nej det är inte helt passiv, det kräver lite jobb innan och under uthyrningstiden. Man måste gilla det för att det ska funka.

   Detta huset är i småland och jag håller med dig, en ok hus kostar runt 1 MSEK. Jag måste spara lite mer för att kunna våga köpa en :) Jag har inte bråttom, jag gillar själva resan också, man lär sig mycket.

   Delete
 3. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

      E-post :   combaluzierp443@gmail.com

  ReplyDelete