Monday, January 20, 2020

Att träna hemma varje dagDet är svårt att hitta tid på vardagar att åka till gymmet så jag har bestämt mig att träna hemma istället, varje dag. Det är få som kan hitta en timme om dagen för träningen så jag tänker att en kvart kan nog de flesta göra, även jag. Genom att vara hemma sparar jag tid och pengar.

Varje dag efter jobbet så lyfter jag lite hantlar, gör armhävningar, situps eller något annat jag känner för. Jag har det som mål för 2020, att träna lite varje dag, oavsett i vilken form. Sedan när vi skaffar hund så blir det fler promenader, när våren kommer så blir det lite annat i form av grävning, målning, renovering med mera. Under sommaren brukar jag simma mycket och när man har semester så har man mycket tid och kan göra lite av allt samma dag.

Jag googlade lite för att hitta en challenge inom träning och det som jag tyckte skulle passa mig är att göra 100 armhävningar om dagen i 30 dagar. Jag misslyckades helt måste jag säga. Det som jag har gjort hittills från 1 januari är mellan 25-75 armhävningar om dagen. Det är jobbigt, man har inte tiden eller ork. Jag kommer dock att fortsätta i det tempot och börja om från början den 1 februari. Jag vill klara 100 armhävningar om dagen i 30 dagar, men som det ser ut nu, så kan jag inte ens klara en dag...

All träning ger resultat, det ska man aldrig glömma. Det viktigaste är att man mår bättre efteråt, ser bättre ut eller blir starkare. Jag personligen vill träna mer än jag gjorde 2019 då jag tycker det är lite kul och hälsosamt. Hur går det med era mål för 2020? 

Två Månadslöner

5 comments:

 1. Grymt, 100 armhävningar om dagen är riktigt fint! Du får slänga en 5 minuter planka om dagen med :)

  Jag tycker nyårsmålen har inletts på ett bra sätt, bland annat avklarades årets andra 24-timmarsfasta (mål: 20) för året.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det ska jag absolut göra! Vad härligt att höra! Jag borde prova det någon gång men vågar inte, jag är van att äta 2-3 gånger om dagen...

   Delete
 2. Toppen, toppen att du kan träna hemma och då slipper du även dyra gym-avgifter. Jag tycker också att det är svårt att hitta en tid att träna som känns bra. Jag åker till jobbet när det är mörkt och tidigt och så är jag så trött och slut när jag kommer hem. Men idag blev det dock en 5 km promenad med min hund Lando. Jamen, perfekt att ni skall skaffa hund! Då kommer du verkligen att få motion. I ur och skur :-) Vad blir det för ras?

  När vi bodde i USA hade vi en riktigt rejäl Cross-trainer hemma och den var helt underbar. Det var det bästa. Jag tränade på den en timme varje dag och var i en fantastiskt god form. Och just det där att jag slapp köra någonstans för att träna, det var toppen.

  Ha en fin kväll och tusen tack för dina kommentarer på min blogg!

  Mvh,

  Anneli

  ReplyDelete
  Replies
  1. 5 km är mycket! I för sig har vi gått 5 km i lördags :) Det blir en storpudel, vi haft det innan och de är så smarta och fluffiga! Vi behöver en rum till i huset för att ha träningsredskap.

   Detsamma! Du skriver så mycket bra så klart jag följer dig!

   Delete
  2. Pudlar är toppen! Intelligenta hundar! I hear ya, och skall man ha en Cross Trainer så behöver man högt i tak.

   Ha en strålande fin dag!

   Mvh,

   Anneli

   Delete