Sunday, January 5, 2020

Förlustaffär för IKEA?Varje år innan jul säljer IKEA adventskalender för 79 kr styck. I den finns det massa godis och två värdekort på 50 kr, totalt 100 kr. Jag köpte 4 kalendrar långt innan jul då det brukar vara slutsålda rätt fort. Kostnad -316 kr och värdekort +400 kr.

Det betyder att jag fick massa godis helt gratis och 84 kr. Visst låter de som en förlust affär för IKEA? Egentligen inte. Som jag ser det många är positiva kring idén och sprider positiv marknadsföring. Berättar för sina vänner, familj och bloggar. Fler och fler köper adventskalender. 

Värdekort kan användas endast mellan 1 januari och 31 mars och endast 100 kr per köptillfälle. Många säkert tappar bort eller glömmer att de har värdekort. Många kanske struntar i den eller inte behöver något från IKEA och kortet blir sedan ogiltig. De andra som jag kommer säkert till varuhuset och spenderar mycket mer än de har värdekort för. Sedan blir man hungrig och äter lite i restaurangen med. IKEA tjänar på adventskalender även om det låter som en förlustaffär. Även vi som använder värdekortet tjänar på det. Det är win-win för båda, även win för folk som inte använder sina värdekort. Godiset var faktiskt god och definitivt värda 79 kr.

Idag ska jag handla lite på varuhuset, då det finns lite saker som vi behöver. Vill du spara lite pengar så kan du titta på fyndavdelningen, oftast är det halva priset där! Det finns alltid något man behöver och på IKEA finns det hur mycket som helst att välja på.Bästa köpet som jag har gjort på FYND var INGOLF stolar för halva priset och även STRANDMON fåtöljer. Totalt sparade jag 3 500 kr jämfört med varuhuspriser! Såg på hemsidan att den gråa fåtöljen har -25% rabatt idag, så pass på om ni letar efter dessa. Det är inte många som säljer dessa på blocket eller facebook då de är riktigt sköna och har bra kvalité. 

Två Månadslöner 

8 comments:

 1. Visste inte att IKEA sålde adventskalender! Kul idé! Deras fyndhörna gillar jag! Men det blir alldeles för sällan jag åker dit. Skickar oftast mannen för att köpa ljus. Då skulle värdecheckar vara bra!

  KRAM Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag hoppas på att IKEA blir bättre på marknadsföring i år! Annars meddelar jag er i god tid! Kram

   Delete
 2. Halloj! Jag visste inte heller att det fanns kalendrar på IKEA. Kanske för att jag knappt varit där förra året. Roligt att du tittar in hos mig. Kraaam Pia

  ReplyDelete
 3. Nja, känns inte som nån morot för mig som har sex mil att åka, men det är förstås ett bra sätt av många att göra reklam på.
  Allt gott
  /Anette

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kanske man kan köpa dessa online nuförtiden?

   Delete
 4. Spännande, visste inte att de sålde adventskalendrar. Det känns som du skriver som win-win, häftig grej av IKEA ändå :)

  ReplyDelete
 5. Undra om de säljer kalendrar på IKEA här i Spanien med.
  Carin

  ReplyDelete