Tuesday, January 28, 2020

Coronavirus, ska man vara orolig?Coronavirus är nu med i alla tidningar och sociala medier. Till och med börsen gick ner igår med -2,28% på grund av oroligheter. Ska man vara orolig eller inte?

Enligt information jag hittade på nätet är Coronavirus från samma familj som vanlig förkylning. Det började i kinesisk stad Wuhan på fiskmarknaden i slutet på december och sedan dess har 80 personer dött. De som drabbades var äldre eller hade redan befintliga sjukdomar. Jag misstänker dålig immunitet. Enligt många så sprider sig viruset fort. Symptomen är hosta, huvudvärk, feber, ont och svårigheter att andas.

Det löjligaste är att när börsen går ner, går nästan alla bolag ner. Viruset påverkar inte svenska bolag som Axfood, Fortnox, Veteranpoolen och inte heller Swedbank. Alla dessa bolag låg på minus vilket kan ge bra köplägen. Oftast så överdriver börsen i både uppgångar och nedgångar. Glöm inte att hålla huvudet kallt i såna lägen. Jag garanterar att vi kommer att få många köptillfällen under året, vi har ju Brexit, presidentvalet i USA, virus, översvämningar, bränder, strejker, vikande konjunktur med mera. 

Men tänk om fler personer dör? Jo, så kan det vara, men det dör många fler varje år på grund av trafikolyckor, alkohol, fallolyckor eller förgiftningar. Som sagt, viruset påverkar inte börsen. Bolagen kommer att fortsätta tjäna pengar med eller utan virus. Börsen är en "Drama Queen". Välj bra bolag som tjänar pengar och luta dig tillbaks i soffan. Kursen återhämtar sig snabbare än du tror.

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Jag är inte orolig men känner klart för de människor som drabbas och dör. Det verkar vara främst människor med bakomliggande sjukdomar och/eller hög ålder.

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/

  För att jämföra dör 4000 personer på vägarna världen runt VARJE DAG.

  https://teknikensvarld.se/3-700-dor-pa-vagarna-varje-dag-har-ar-farligaste-landerna/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner28 January

   Håller med dig IGMR, jag tror nyheter överdriver det hela och det blir en lösning inom några veckor.

   Delete