Friday, January 3, 2020

Sluta jämföra dig med andraNär vi jämför oss själva med andra så ser vi ofta den bästa sidan av den personen eller slutresultatet. Vi vet oftast inte hur länge personen har kämpat för att komma ditt eller hur många timmar av arbete har blivit offrade för att nå resultatet. 

Jag tänker på bloggar som har hundratusentals läsare, investerare som har miljoner på konton, Youtube kanaler som tjänar mycket pengar, personer som har flera fastigheter eller elitidrottare. Vi vet egentligen inte hur deras resa såg ut. Kan tänka mig att det inte var lätt.

Jag ska inte ljuga, jag blir också inspirerad och imponerad. Att försöka att bli bättre än andra är en dålig idé dock, då det finns alltid någon som kan göra saker bättre. Istället fokuserar jag på att vara bättre än jag var igår. En liten förbättring om dagen är nästan ingenting, men på ett år blir det enormt mycket. Samma gäller börsen.

Full fokus ska vara att hitta din egen väg istället och göra allt som krävs för att nå slutmålet. Vill du ha 50 000 kr på konto? Dela upp det på 12 månader, då är det bara 4 166 kr som ska sparas varje månad i ett år. Tänk att det är obligatorisk skatt på dina inkomster. Du kommer att må dåligt, bli förbannad, kanske till och med gråta lite men när det är lagt åt sidan så kommer du göra allt som krävs för att klara dig på pengar som är kvar. Tiden går fort och jag vet att du kan nå dina mål! Det kan vi alla om vi verkligen vill. Vill du?

Vissa nuvarande miljonärer har sparat mycket och länge och det funkar. För att ha mycket pengar på konto ska man spendera mycket mindre än man tjänar. Det som jag inte förstår ibland är när folk spelar lotteri för att vinna pengar, skjuter raketer för flera tusen, dricker varje fredag, köper kläder och skor för tusentals kronor och sedan klagar att de har inte pengar kvar i slutet av månaden. En månad eller två kan ni väl sluta spendera pengar på onödiga saker? Ingen bryr sig om dina nya skor eller jeans. Ingen heller bryr sig om du har köpt Samsung S4 eller Samsung S9. 

Sammanfattningsvis, gör det du älskar, spara vad du kan varje månad och investera i sig själv (gå utbildning, köpa böcker, m.m) eller i en billig global fond. Då är dina pengar trygga, växer och du behöver inte göra någonting och att inte göra något och se sina pengar växa är det bästa! 

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Väldigt intressant inlägg. Håller med om att fokus ska vara på sig själv . Bra tips med att ha som ambition att göra någonting lite bättre varje dag. Det svåra i samhället tycker jag är att så mycket idag handlar om jämförelse, antingen direkt eller indirekt. Det blir lätt att man vill ha det "bästa" från allt man ser, t ex vara miljonär, elitidrottare, bästa föräldern, ha flest vänner, resa mest, äta godast mat etc :) Sociala medier är dock bara en ögonblicksbild av en persons liv och vad som döljer sig där bakom får man oftast inte ta del av.

  Trevlig lördag!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Håller med, det finns alldeles för mycket information på nätet och de flesta visar sina bästa sidor :) Då undrar man om det finns något som man själv är bra på.

   Delete