Wednesday, January 15, 2020

Har köpt fler aktier i...Om jag hade sagt till dig att du kan köpa 1 kr för 80 öre, hade du köpt? Det är precis vad Investor aktie kostar idag. Du betalar 520 kr och får en aktie som är egentligen värd 650 kr. 

Vad är Investor? Investor investerar i andra företag, du kan läsa mer om det på deras hemsida här. Investor är den populäraste aktien på Avanza med över 90 000 ägare. Senaste året har Investor gått upp med +33% och senaste 5 åren har aktiekurs stigit +92%. 

För att ta reda på om Investor värderas till rabatt eller premie (förklaring under) tittar jag på hemsidan ibindex under rubriken aktier som visar dagens substansvärde. Den första kolumnen visar senaste rapporterad värde 596 kr vilket var 2019-10-18. Det har gått 3 månader sedan dess och kurserna har gått upp, vilket betyder att Investors substansvärdet har gått upp som du ser i andra kolumnen 647 kr. Idag kan du köpa Investor med 19,32% rabatt. 

Substansrabatt - bolaget är billigare än den är värd
Substanspremie - bolaget är dyrare än den är värd

Jag gillar att spara pengar och investera dom rätt, därför köpte jag fler Investors aktier denna vecka. Många gillar Investor på grund av tryggheten till fin avkastning och utdelningen. De har delat ut pengar varje år sedan 1975! Långt innan jag föddes! Många tror på ökad utdelning i år på 14 kr. Den kommer nog delas ut samma period som innan, 10 kr i maj och 4 kr i november.När jag köpte mina första Investor aktier betalade jag 380 kr och då var det också runt 20% rabatt. Att kunna köpa Investor med rabatt igen tackar jag inte nej till. Är du intresserad av ett annat investmentbolag så kan du kika på ibindex om det finns substansrabatt eller inte. 

Två Månadslöner

8 comments:

 1. Fin utveckling på din investering i Investor! Jag gillar också bolaget och försöker köpa i bolaget varje månad i min så kallade Tillväxtportfölj :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner15 January

   Härligt att höra! Det hade passat bra med börsnedgång nu, skulle köpa mer :)

   Delete
 2. Bra köp! Jag har också Investor. Gillas skarpt!
  Ha en fin kväll.
  Mvh,
  Anneli

  ReplyDelete
 3. Tack så mycket för länkningen! Dessutom hade du helt rätt om Investors utdelning.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag delar gärna med mig :) Ibindex visar fel nu på Investor av nån anledning. Priset för noterade bolag är 550 kr och med onoterade 634 kr. Kostar idag 536 kr. Rabatten är inte så stor längre, runt 15%, det brukar vara 19%. Jag tror kursen går ner snart till 525 kr...

   Delete
  2. 22:e när du skrev ditt svar var rapport dag, så det är möjligt att vi höll på att uppdatera när du skrev. Är osäker på vad du menar med "Priset för noterade bolag..."?

   Om du fortfarande tycker det är något fel så skicka gärna ett mail med vad så kan vi rätta till det :)
   info@ibindex.se

   Delete
  3. Hej Johan,
   Det rapporterade substansvärdet per aktie vid periodens utgång var 550 kronor för Investor per den 31 dec 2019. Borde det inte stå så på Ibindex också?

   Delete