Tuesday, January 21, 2020

Kina planerar förbud mot engångsprodukter av plastKina planerar att införa ett förbud mot engångsprodukter av plast. Först ska det gälla i större städer och sedan i alla städer och större samhällen. Samma gäller plastsugrör. Redan 2025 ska Kina reducera förbrukning av engångsprodukter av plast med 30%. Det kommer även begränsningar för produktion och försäljning även för andra plastprodukter, men än så länge är det oklart vilka. Källa här.

Det är goda nyheter för bolag som producerar papper. För mig är det aktier i BillerudKorsnäs. Bolaget satsar mycket på utveckling, hållbarhet och förpackningslösningar i många olika områden som livsmedel, industri, lyx, hygien, medicin och retail. 

Aktiekursen har haft det kämpigt senaste åren och det beror på enorma investeringar inför framtiden. Det finns ett stort behov av papper och kartong och den ökar för varje år som går. Samtidigt finns det en trend att byta ut plast till papper. BillerudKorsnäs gör helt rätt genom att bygga ut sina produktionsanläggningar och den största investeringen är redan i drift som heter kartongmaskin 7 (KM7).

KM7 är 350 meter lång och kommer att producera vätskekartong till mjölkförpackningar, fruktlådor och fin kartong för olika områden. KM7 skulle kunna tillverka upp till 100 miljoner en liters mjölkförpackningar varje dygn. 

Jag är stolt aktieägare i BillerudKorsnäs och tror på framtiden i skogen. Mat som vi äter och dricker är fysisk produkt, vilket måste förpackas rätt för att skydda produkten och när det slängs, vara miljövänlig och återvinningsbar. Fler och fler börja inse att det är den bästa vägen att gå. Hållbara förpackningar som tillverkas av papper är framtiden. Äger du skogsaktier långsiktigt så kommer det att leverera bra avkastning över tid. 


Nu blev jag sugen på att köpa fler aktier i BillerudKorsnäs. Har du en skogsbolag i din portfölj? 

Två Månadslöner

5 comments:

 1. Anonymous21 January

  Har SCA via Industrivärden och är direktägare i Holmen. Jag tror precis som du stenhårt på skog som megatrend. Har även kikat lite på Stora Enso

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är bara fortsätta spara långsiktigt så blir det kanon investering :)

   Delete
 2. Visst har jag det! Ägare av både BillerudKorsns och SCA. SCA har lite kämpigt nu, och jag har fyllt på aktier där. Äger även Holmen, men då via Investor :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bra val! Jag tänkte börja köpa SCA vid 85 kr och ner. Om vi nånsin kommer ditt :) Investor har väl inte Holmen?

   Delete
  2. Nä förlåt! Menade såklart att jag äger Holmen via Lundberg! :-)

   Delete