Thursday, January 16, 2020

Jag har tjänat pengar på bröllopetNär jag gifte mig år 2011 har jag eller rättare sagt vi tjänat över 10 000 kr den dagen. Vi var unga, har inte ens fyllt 20 år och ville verkligen gifta oss då det kändes rätt. 

Vi var antagna på yrkeshögskoleutbildning och CSN var vår enda inkomstkälla. Målet var att ha en liten och fin bröllop med närmaste vänner, familj och släkter. Vi har bokat in kyrka och planerat hela dagen på vad som ska göras och när. 

Vad kostade bröllopet? Jag lyckades hitta en kostym som passar mig för 2 500 kr på Dressmann. Min fru hittade en superfin klänning för 4 500 kr. Vigselringar kostade runt 3 000 kr för båda, jag räknar inte med förlovningsring då den köptes ett år innan. Blommor, tårtor, dekorationer och annat smått och gott kostade runt 5 000 kr. Sedan hittade vi en jättefin restaurang med havsutsikt och när vi bokade in ett möte med dom sa dom att vi får hela andra våningen i två dagar kostnadsfritt så länge vi köper mat och dryck hos dom. Det tog vi direkt. Maten inklusive all dryck kostade runt 12 000 kr vilket är ungefär 500 kr per person. Fotografering gjordes av min brors fru som har fotografering som hobby vilket hon bjöd på. Bilderna blev lika bra som om vi hade hyrt in någon. Musik har vi anordnat själva, så ingen kostnad där. Det sista var bröllopssviten som kostade nästan 3 000 kr. Totalt har vi spenderat runt 30 000 kronor.

Dagen gick fort, tidigt på morgonen tog det tid att förberedda sig, sedan direkt till kyrkan, efteråt fotografering och gratulationer, sedan fortsatte fotografering vid havet. När vi var nöjda med bilderna gick vi till restaurangen och hade lite tal där och började äta mat, dansa, prata, fira och spela spel. Vi avslutade kvällen rätt så sent och de som ville vara kvar stannade under natten. 

När jag räknade sedan ihop alla presenter så blev det över 40 000 kr! Våra föräldrar bidrog mest, men även släkter och vänner var väldigt generösa och det glömmer jag aldrig. Totalt var vi mellan 24-26 personer vilket var lagom. Vi hade tid att prata med alla och alla var väldigt glada och nöjda med dagen.

Efter bröllopet flyttade vi till vår första lägenhet och istället för bröllopsresa, bestämde vi oss att skaffa en hund. Vi har haft hunden i 8 år och den gav oss mycket glädje varje dag. Hade vi fått välja igen mellan hund och en veckans bröllopsresa hade vi tagit hunden alla dagar i veckan. 

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Det låter som en underbar bröllopsdag :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner17 January

   Det var det! Nästa år är det 10 år som vi är gifta, ser fram emot den dagen!

   Delete
 2. Anonymous17 January

  Hundar är verkligen en människas bästa vän!
  /Dennis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner17 January

   Underbar sällskap!

   Delete