Friday, January 24, 2020

Rapportperioden har börjatIdag är det Castellum som redovisar sin årsrapport för 2019 vilket såklart ska läsas igenom först i lugn och ro och lördag morgon kommer mina tankar kring rapporten. Jag förväntar mig en höjd utdelning till 6,5 kr från tidigare 6,1 kr per aktie. Rimlig aktiekurs enligt mig är 200 kr och 220 kr i slutet på året. Castellum aktie har växt lite för fort och jag tror det kommer falla ner lite.

Hela nästa vecka är det mina största bolag som rapporterar så det blir mycket läsning för mig. Dessa 5 bolag utgör ungefär 60% av min portfölj. Det blir väldigt intressant att se vad Swedbank har att berätta kring penningtvätt, hur framtiden ser ut för mina skogsbolag och vad Volvo tror om konjunkturen. Och det viktigaste av allt är storleken på utdelningarna! Swedbank kommer sänka till 8-9 kr och alla andra kommer öka enligt min uppfattning, spännande!

Det som jag har gjort nu är att jag har fyllt på kassan lite för eventuella köp. Enligt mig så brukar det vara överreaktioner när rapporterna släpps. Antingen mycket upp eller mycket ner. Jag brukar göra egen analys så snabbt jag kan och köpa om jag tycker att priset är bra. Oftast inom en dag eller två så kommer analys från förvaltare och det brukar stämma överens med min.

För mig är börsen väldigt intressant mellan februari och maj då alla årsrapporter släpps och utdelningarna trillar in på kontot. Resten av året är jag lugnare och njuter av fin väder istället. Vilken rapport ser du mest fram emot?

Två Månadslöner
2 comments:

  1. Axfood om dom höjer utdelningen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det blir verkligen intressant att läsa om det! Jag tycker det är svårt i detta fallet, vinsten blir runt 8 kr per aktie. Jag är skeptisk att de delar ut allt. Jag tror det blir samma 7 kr eller lite högre, men inte mycket.

      Delete