Tuesday, February 25, 2020

Min första bloggkund



Jag har märkt att det är fler läsare när jag skriver om annat än aktier. Message received! Jag ska försöka minska lite på blogginlägg som handlar om aktier och skriva lite mer om annat kring privatekonomi och annat roligt. Det blir kanske 50-50 i slutändan. Har ni tips på intressanta områden inom privatekonomi som ni vill att jag ska ta upp är det bara att lämna en kommentar nedan. Jag förstår att börsen är helt ointressant för vissa personer och vet du vad? Det är helt ok!

Förra veckan har jag blivit kontaktad av en marknadsföringsbolag och efter ett samtal med dom tackade jag ja till uppdraget. Uppdraget går ut på att beskriva ett bolag. Jag kommer att få lite olika bolag då och då och sedan är det fritt fram att beskriva vad jag tycker om bolaget. Min första kund är elbolaget Göta Energi och jag hälsar elbolaget välkommen till Två Månadslöner blogg!

För ungefär ett år sedan kunde man läsa på nyheter att elpriset är högsta hittills, att priserna fortsätter uppåt, att på grund av värmen går priserna upp med mera. Nu är det helt motsatta. Då det blåser enormt mycket över hela landet så snurrar vindkraftverk på högsta varv. Samtidigt regnar det enormt mycket så fyller det upp magasinen hos vattenkraftverk och det blir såklart överskott av el vilket leder till lägre priser. Det gillar vi såklart! Tycker du att du betalar för mycket så är det bara att byta elbolag, det brukar gå fort och smidigt. Min avtal går ut i november så jag ska börja undersöka olika elbolag lite längre fram mot hösten.

Det jag tycker är bra med Göta Energi är att du kan hitta svar på det flesta frågor kring el. Finns förklaringar på hur du kan spara pengar, hur du gör med flytt, olika elområden som finns, varför du får två fakturor eller hur fungerar elcertifikat? Gå in på länken och kika så hittar du säkert svar på dina frågor. Såg även på deras hemsida att när du flyttar elavtal till Göta Energi så får du ett presentkort på 300 kr som kan användas på Willys, Coop, Hemköp eller City Gross. Då kan du köpa 20 stycken semlor! Grattis på fettisdagen!

Två Månadslöner
Inlägget är sponsrad av Göta Energi

6 comments:

  1. Hej

    Det är precis sådana sammarbeten som gör att man tappar intresset för en blogg. Jag förstår att du vill tjäna pengar men Jag tror inte att det är rätt väg att gå. Önskar dig lycka till i framtiden men jag kommer välja andra bloggar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Andreas, jag förstår dig med. Antalet annonser kommer att vara så få som möjligt för att bloggen ska kunna behålla samma tema och läsare. Du är alltid välkommen tillbaka.

      Delete
  2. Det är inte annonserna som är problemet utan sammarbeten med olika företag och en massa inlägg om dem. Varför skulle läsarna vilja veta något om göta energi på en aktieblogg tex.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Två Månadslöner26 February

      Som jag skrev innan så kommer det vara så få samarbeten som möjligt så att det inte påverkar bloggen i sin helhet. Jag skriver inte bara om akter, skriver även om sparande m.m och jag tycker att man kan spara pengar genom att byta sin elavtal till Göta Energi. Hade det varit sexleksaker hade jag tackat nej till samarbetet.

      Delete
  3. Men så kul! Stort grattis!

    Intressant ämne det där du tar upp om att du får fler läsare när inläggen inte så kliniskt handlar om aktier. Det stämmer! De bästa och största och mest framgångsrika influensers inom till exempel mode och produkter är också samma personer som lindar in sina samarbeten i rikligt med story-telling där de bjuder på sina egna liv. Alltså, de pushar inte bara produkter genom att ständigt ha inlägg som handlar enbart om kläder och smink och prylar, utan de bygger relationer med sina läsare genom att också vara vanliga människor. Så du är inne på helt rätt väg. Börja varva inlägg så ska du få se vad som händer!

    All lycka till! Grattis igen och hoppas du får en massa samarbeten.

    Ha en fin dag!

    Mvh, Anneli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Anneli, du har dom bästa kommentarerna! Man lär sig mycket genom att våga och prova nya saker! Jag vet att det kommer bli en berg och dalbana, men ändå vill jag prova!

      Delete