Friday, February 21, 2020

Investor har snart 100 000 ägare på Avanza!



Den 2:a januari 2020 var det 89 008 aktieägare som hade Investor i sin aktieportfölj. Då tänkte jag att vi kommer upp till 100 000 ägare i år. Vi är väldigt nära och jag tror det kommer hända i mars - april. Det betyder nog inte så mycket i sig, men det kommer säkert uppmärksammas i sociala medier och på nyheter. Investor rekommenderas starkt av alla och aktien är så bra att den funkar för alla, både nybörjare och professionella investerare.

Just nu finns det 97 940 aktieägare som har Investor i sin aktieportfölj på Avanza och det är ett klokt val. Investor är ungefär som en liten fond och helt utan avgifter. Du köper den och sen kan du glömma aktien i många år framöver. Kursen kommer stiga i längden av sig själv och utdelningen höjs i stort sett varje år. 



Investor har fina noterade innehav som Atlas Copco, ABB, Astra Zeneca, SEB, Epiroc, Ericsson, Nasdaq, Sobi, Saab, Electrolux, Wärtsilä och Husqvarna. Totalt väger alla bolag 69% i Investors portfölj.

Man ska inte heller glömma onoterade innehav som inte finns på börsen som heter Patricia Industries. Innehavet är Mölnlycke, Permobil, Laborie, Sarnova, Braun Ability, Piab, Vectura, Grand Hotel Stockholm samt 3. Totalt väger onoterade bolag 23%.

Den sista delen som Investor investerar i heter EQT. Den fanns inte på börsen innan men du gör den det. EQT har många innehav världen över och för att nämna några svenska bolag som ni kanske känner till: Anticimex, Bluestep Bank, Karo Pharma, Stendörren med mera. Totalt utgör EQT 7% i Investors portfölj.

Vad är ett bra pris för Investor? Enligt ibindex som har räknat fram en ungefärlig pris som aktien borde stå på idag är det 664 kr. Idag handlas Investor för 560 kr. Det är ungefär 15% rabatt. Oavsett när du köper Investor så är det en bra investering långsiktigt. Jag köpte Investor för 2 år sedan och sedan köpte jag lite till då och då. Just nu visar mitt Avanza konto +38% för Investor. Aktien borde vara en grundpelare i de flesta aktieportföljer.

Två Månadslöner

2 comments:

  1. Wow, imponerande ökning i antalet aktieägare på så kort tid! Fint bolag :)

    ReplyDelete