Sunday, February 16, 2020

Provkörning Toyota CHR



Som vissa av er redan vet så letar vi efter en ny bil. Oavsett hur jag räknar och vrider så är det en dålig investering. Det hjälper inte om det är en liten bil, gammal, ny, elhybrid eller suv. Hittills har vi provat Toyota Rav4 elhybrid och Jeep Compass. Nu är det dags för Toyota CHR.

Toyota CHR är en liten bil som har korsats med en suv. En mindre, tuff, bensinsnål elhybrid. Bilen har speciell utseende som vissa tycker mycket om.

Den kör fint och tyst, väldigt intressant interiör och lite udda former. Enligt mig är det helt ok bil för två personer. Då vi planerar att skaffa en hund så är bilen lite för liten. Det hade varit svårt för en storhund att sitta i bagageutrymmet och baksätet är rätt liten, mörk och man känner sig instängd. Skulle inte vilja sitta själv där bak eller låta någon annan.

Enligt de tester som har gjorts så drar bilen ungefär 0,5 liter milen trots försiktig körning. Då vi bor i hus behöver vi lite mer hästkrafter än CHR har och större motor för att kunna dra släp, skylift eller något liknande. Ibland köper vi något större som tvättmaskin så att ha lite extra plats i bilen behövs. Av alla bilar vi provat tycker vi mest om RAV4. Vi har även hittat en kombi som vi vill gärna prova, jag berättar såklart när det är gjort! 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment