Tuesday, February 11, 2020

Jag har blivit uppsagd



Just nu har jag en visstidsanställning som löper fram till 30 juni 2020 och då blir det exakt 2 år och några dagar. Enligt min uppfattning om LAS regelverket borde det gå över till tillsvidare automatiskt. Men efter samtalet med min chef så har hon meddelat mig att min kontrakt kommer inte förlängas efter 30 juni. Så jag kommer att bli arbetslös...

Hur känns det? Bättre än jag trodde faktiskt. För er som inte känner till historien varför jag inte bryr mig så mycket kan ni läsa om min senaste lönesamtal här. Jag och min chef har inte haft en bra start kan jag säga.

Senaste tiden har jag sökt andra jobb inom HR och löneområdet och hur det har gått berättar jag imorgon!

Två Månadslöner

8 comments:

  1. Ajdå, det var ju lite trist. Förhoppningsvis leder det i slutändan till något bättre.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är bara att tänka positivt! Att vara hemma under sommaren hade varit skönt! Vem vet, kanske man hittar en bättre jobb snart?

      Delete
  2. Hej,
    Vet du, att ibland händer sådant här för att man skall ta sig bort från en plats som till exempel kan vara en Toxic Workplace med en osorterad chef. Det kanske inte är till mycket tröst men det är ett tecken från ovan att du skall vidare i livet och till något annat och bättre. Man skall inte vara på dåliga ställen där man inte är uppskattad. Det är slöseri med livet.

    Själv jobbade jag i tre år på ett företag och en position med dåligt betalt och som jag var enormt överkvalificerad för. När jag utsattes för grov arbetsplatsmobbing av en mellanchef sa jag upp mig och sedan dess har livet bara blivit bättre och nu tjänar jag dubbelt så mycket. Men när det hände, just där och då var det hela ett helvete som gjorde mig riktigt sjuk. Det tog ca. fem år att komma över arbetsplatsmobbingen. Det var ett trauma. Men nu förstod jag att det var en kraft som talade om för mig att jag skulle därifrån helt enkelt, och till något annat och mycket bättre.

    All lycka till! Det kommer något bra och det finns där alldeles runt hörnet.

    Mvh,

    Anneli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww, tack för fina ord! Jag ska göra allt jag kan för att hitta något bättre!

      Delete
  3. P.S. Arbetsplatsmobbningen är en av orsakerna till att jag bestämt mig för att bli ekonomiskt fri. Jag vill kunna säga F*** YOU till en mobbande chef eller en dålig situation och bara gå därifrån. Jag vill alltid kunna vara helt oberoende och klara mig helt själv, no matter what.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är helt sjukt att aktier kan vara tryggare än anställning... Har man båda så är man säker :)

      Delete
  4. Du kommer hitta något nytt! Det är ju en stund kvar till sista juni också, men det går ju fort...När kommer valpen? Perfekt tid att vara mellan jobb..?

    Håller tummarna!

    //Louise

    ReplyDelete
    Replies
    1. Har funderat på att vara hemma under sommaren, men man vill ju ha inkomster för att kunna fortsätta fylla på aktieportföljen... Klarar mig utan jobb, men jag vill också förbättra CV och få bredare nätverk. Är förvirrad nu, måste sova på saken.

      Delete