Wednesday, February 12, 2020

Drömjobb, men det finns en hakeUnder senaste året har jag sökt 12 jobb och det har gått hyfsad bra. Jag fick två intervjuer och här kommer lite kort om hur det gick:

Den första intervju gick väldigt bra, chefen som jag träffade var lika nyfiken på mig som jag var nyfiken på jobbet. Vi pratade i ungefär en timme och gick igenom allt kring arbetsuppgifter, kollegor, bolaget, planer för framtiden, system, historien och mycket annat. Det kändes bra efter samtalet. Jag var dock nästan säker på att jag inte vill ha jobbet då de erbjöd samma villkor som jag har idag, till och med lite sämre, som att man inte får jobba hemifrån. Pendlingen är också dubbelt så lång och skulle hamna på 45 min och idag är det endast 20 min. 

Några veckor senare blev jag uppringd och chefen tackade för trevlig intervju och ville gärna att jag skulle söka andra tjänster hos dom då hon tyckte att jag var väldigt intressant person. Vem vet, kanske i framtiden söker jag där igen, men inte just nu. Ni kan läsa lite tankar om den intervju i en tidigare inlägg här.

Intervju nummer två hade jag för några dagar sedan via telefon. Vi pratade i över en timme och som vanligt gick igenom allt. Jag berättade om mig själv, HR berättade om bolaget och anställda samt arbetsuppgifter och villkor som gäller för den tjänsten. Det som jag tyckte mycket om var att hon kunde erbjuda mycket bättre villkor än jag har idag, som fler semesterdagar, kunna jobba hemifrån och bättre lön. Det lät som en drömjobb för mig! Arbetsuppgifter är samma som jag har idag och lite bredare så jag skulle lära mig ännu mer inom HR och löneområdet. Vilket jag tycker är mycket positivt. 

Efter samtalet beslutade vi att träffas nästa vecka på en till intervju, så jag kommer träffa HR och hennes chef. Kanske till och med mina framtida kollegor. Jag blev superglad efter samtalet. Framtiden ser lite ljusare ut just nu. Det finns dock en liten detalj som jag inte har nämnt. Den nya arbetsplatsen är 127 km bort. Det skulle innebära en resväg på en och en halv timme med bil. Det hade varit enorma bensinkostnader på 5 000 kr och allt slitage med mera. Det hade inte funkat, så jag hittade en buss som kör från dörr till dörr. Framåt 1:40 min och hem 1:50 min. Totalt om dagen hade det varit 3:30 min. Priset var också helt ok på 1 500 kr i månaden. Internetuppkoppling finns och man får arbeta på bussen enligt HR. Vad tycker ni? Drömjobb men 3:30 min om dagen. Tillåtet att jobba hemifrån ett par dagar i veckan. Eller är det bättre att vara arbetslös under sommaren och ta vad som helst senare som är närmare hem? Jag är förvirrad!

Två Månadslöner 

11 comments:

 1. Andreas Andersson12 February

  Om du kan jobba på bussen så får du ju antingen mycket flex = lediga dagar eller så ingår ju restiden i arbetstiden eftersom du ändå jobbar och då blir ju restiden i praktiken kortare än nu bara det att du inte sitter på kontoret och jobbar. Jag hade absolut tagit det jobbet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, dom har inte flex, resan kan räknas som arbetstid. Kan vara lite jobbigt om många är uppkopplade tänker jag. Kan vara svårt att läsa texter när bussen skakar eller tänker jag fel? Tack för din kommentar!

   Delete
  2. Jag tror inte att det ska vara några problem med uppkopplingen. Men om det skulle vara det, hur mycket internet har du i mobilen? Det går ju att koppla upp sig på internet med mobilen som "router".

   Jag har cirka 3 minuter bussresa till mitt jobb, har dock aldrig åkt med bussen under mina 4,5 år då jag promenerar på en kvart ungefär. Helt klart ovärderligt!

   Men som Andreas skriver så får ju du teoretiskt sett en lägre restid till jobbet än mig, då du faktiskt får betalt under tiden. Något som inte jag får. // Frilans

   Delete
 2. Bit ihop och ta jobbet. (Ofrivillig) arbetslöshet är ett helvete: dåligt för plånboken, dåligt för CVet, dåligt för psyket/självförtroendet.

  Om det inte funkar sök dig senare vidare till nytt som ligger närmare hemmet.

  Att söka nytt jobb när man redan har ett jobb är fullständigt överlägset att söka från arbetslöshet. Styrkeförhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare blir betydligt jämnare.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är helt rätt vad du säger, arbetslöshet kan bli en ond cirkel och ännu svårare att hitta jobb senare. Tack för din kommentar, uppskattar verkligen!

   Delete
 3. Om det verkar vara drömjobbet så kan det ju vara värt en hel del förstås!
  Finns det inte något alternativ att flytta närmare nya jobbet, åtminstone i framtiden om det verkligen var drömjobbet?

  Har ca 30 minuter pendlingstid till jobbet i dagsläget och att ha tre gånger längre restid låter väldigt långt men går det att jobba på ett rimligt sätt på vägen så...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag ska träffa bolaget och chefer igen nästa vecka så vi får se vad de tycker. Det är klart det är möjligt att flytta närmare i framtiden :)

   Delete
 4. Spännande med intervjuer! Om bussen räknas som arbetstid låter det ju toppen samt att du kan kombinera det med att jobba hemifrån någon gång varje vecka :)
  Hoppas mötet går superbra nästa vecka!

  ReplyDelete
 5. Tycker du ska ta det! Man kan alltid byta igen om det inte fungerar...

  Mvh Louise

  ReplyDelete