Friday, February 28, 2020

Utdelningshöjning på 36%!



Veteranpoolen visar bra resultat för 2019. Det är precis som jag trodde den 10:e februari. Planen var att sälja allt när det går upp 10-15%. men aktien gick upp endast +2,19% för dagen och hela börsen gick ner -3,06%. Senaste dagarna har alla aktier fått mycket stryk...


"28 februari kommer årsrapport där jag är nästan hundra på att resultat kommer visa fina och bra siffror för 2019. Aktien kommer stiga uppåt den dagen. Utdelningen kommer även meddelas ut och jag tror på samma 1,1 kr per aktie om inte mer. Det kan vara ett bra läge att sälja hela innehavet i Veteranpoolen. Definitivt inte idag när kursen föll med -5,39%. Sen kommer det säkert stå tuffare marknad framöver med mera... "

Helt otroligt att jag kunde förutspå bra resultat, att aktien kommer stiga och att utdelningen är fortsatt god. Jag har tänkt på Veteranpoolen en hel del och bestämt mig att inte sälja aktier. Utdelningen föreslås att höjas från 1,1 kr till 1,5 kr vilket är en rejäl ökning på +36%! Resultat för helåret är faktiskt bra om vi jämför med 2018:

Nettoomsättning 334,1 Mkr (311,7 Mkr) En ökning på 7,2%
Resultat efter skatt 28,4 Mkr (24,6 Mkr)
Resultat per aktie 1,56 kr (1,35 kr)


Anledningen att jag inte vill sälja är att utdelningen höjs varje år och just nu är den på 8% om vi tittar på dagens kurs 18,7 kr per aktie. Utdelningen på 1,5 kr delas ut den 3:e juni. Anledning nummer 2 är att aktien är låg värderad. En rimlig värdering borde vara ungefär P/E 15. Det betyder att aktiekurs borde stå på 22,5 kr. Snabbväxande bolag brukar stå på P/E 20 eller mer, så det finns potential i aktien långsiktigt. Den sista anledningen är trenden. Vi blir äldre och bemanningsföretag Veteranpoolen passar perfekt för den äldre generationen som vill jobba extra.

VD Mats Claesson har sagt i årsrapporten följande:


"Tillväxten under året var inte tillfredsställande och landade strax över 7%... Ett antal initiativ blir centrala i arbetet med att nå framtida tillväxt och rimlig lönsamhet...  målsättningen att rekrytera fler än 2500 nya medarbetare under 2020... Veteranpoolens verksamhet effektiviserades genom digitalisering... För att bättre ta tillvara på de stora möjligheter som finns i Stockholm och Göteborg har fler lokalkontor etablerats på dessa marknader..."

Att VD är missnöjd med 7% tillväxt för året är riktigt bra, det betyder det blir fler satsningar för att få högre tillväxt i framtiden. Deras långsiktiga mål att rekrytera fler och satsa mer aggressivt i storstäder kommer gynna bolaget. En bra rapport helt enkelt och lite lugnande besked om framtiden att denna investering kommer att blir bra på sikt. Trevlig helg på er!

Två Månadslöner

3 comments:

  1. Spännande, tack för info! Jag gillar den typen av bolag, ska hålla närmare koll på dem framöver :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolaget är inte så populär än, men jag har märkt att placera skriver en analys ibland om dom. Inte ens då går kursen upp...

      Delete

  2. Jag heter Silvia Scali och är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag kommer att vittna om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare Pierre Michels tjänst. Jag började procedurerna med henne i fredags och på tisdag klockan 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelse på att överföringen av min begäran på 950.000 kr skickades till mig. mitt bankkonto väldigt tidigt, till min stora förvåning lyckades överföringen. Här är hans E-mail : combaluzierp443@gmail.com


                         E-mail : combaluzierp443@gmail.com

    ReplyDelete