Wednesday, February 19, 2020

Jag hoppas det var den sista intervjun



Jag körde en och en halv timme till mitt drömjobb för en intervju med förhoppningsvis framtida chef och hennes chef. Två härliga kvinnor som är nyckelpersoner för anställningsprocessen. Den ena ansvarar för avdelningen och den andra ansvarar för hela bolaget.

Samtalet flöt på riktigt bra, jag var lite nervös men jag tror inte att man kunde se det, jag var lugn, rak på sak och försökte att vara så bra jag bara kan. Målet var att visa min bästa sida och ta bort oroligheter kring pendlingsavstånd som dom troligtvis hade. De frågade två gånger under en timme om avståndet och den ena gången svarade jag att det går en buss fram och tillbaka, jag skulle kunna jobba, sova, lyssna på musik, läsa och prata i telefon. Den andra gången mot slutet av samtalet så svarade jag att jag har jobbat i närheten innan och pendlat varje dag, både sommar och vinter. De var nöjda med mina svar.

Som vanligt fick jag standard frågor, hur jag är som person, mina starka och svaga sidor, hur andra upplever mig, hur hanterar jag stress, om jag kan prioritera och om jag kunde lära upp andra. Den sista fråga var lite oväntat, men klart att jag kan det. Jag berättade att jag hjälper till att lära upp praktikanter och nyanställda på mitt nuvarande jobb och min "teknik" är att anpassa sig till den som ska läras upp då jag tycker att alla lär sig olika. Det var ett bra svar tycker jag.

Vi gick igenom mer i detalj bolaget, system, nyckelpersoner, arbetsuppgifter och planer för framtiden. Samtalet avslutades med löneanspråk och där sa jag att jag kan skapa mycket värde för bolaget, jag gav en summa och sa att det är inte hög och inte heller låg lön. En rimlig löneanspråk. De sista dom sa var att dom hör av sig så fort som möjligt, kanske denna vecka. 

Intervju avslutades och jag fick även träffa förhoppningsvis framtida kollegor. Sedan var det bara att logga ut från receptionen och jag åkte hem. Jag är nöjd med intervju och hade inte kunnat göra den bättre. Sedan när jag kom hem så blev jag lyckligt överraskad. Min aktieportfölj gick upp +2% idag. Ett stort tack till Embracer som gick upp +19,53% idag. Mer om deras rapport imorgon!

Två Månadslöner

6 comments:

  1. Då håller vi tummarna - tack för att du delar med dig!

    ReplyDelete
  2. Så spännande! Grymma svar du gav och det känns som ett väldigt bra tecken att du fick träffa kollegorna efteråt. Håller tummarna för att du får ditt drömjobb!

    ReplyDelete
  3. Låter ju toppen, nu kan vi ju knappt andas av spänning :-).

    //Louise

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww! Det är så nära, bara ett samtal bort!

      Delete