Monday, December 26, 2022

Swedbank höjer priset med 41% från 1/1Idag betalar jag 425 kr om året för min bankkort och möjlighet till internetbetalning. Tyvärr är dessa goda tider bakom oss och från 1 januari 2023 blir priset 600 kr om året. Det är en ökning från Swedbank med 41%! För att slippa det måste du som har Swedbank logga in på hemsidan och anmäla dig till att vara Nyckelkund. Då kommer det kosta dig endast 39 kr i månaden (468 kr om året). Det är ändå en ökning på 10%. Men hellre det än att få 41% ökning.

Sverige är Swedbanks största marknad med omkring 4 miljoner privatkunder. I Baltikum har Swedbank omkring 3,4 miljoner privatkunder. Hela 7,4 miljoner kunder kommer betala 10% mer för sina tjänster hos banken. Hälften kommer garanterad inte göra någonting, vilket gör att 3,7 miljoner personer kommer betala 41% mer för sina banktjänster. 

Det är bara 175 kr extra per person, men tar vi det gånger 3,7 miljoner är det 647 500 000 kr. Över halv miljard i extra intäkter! Inte konstigt att aktiekursen fortsätter upp, tänk om fler inte gör någonting. Jag rekommenderar dig att byta till nyckelkund nu direkt. Jag har själv precis gjort det.

Ordinarie årsavgifter: Priset för Internetbetalningar är 175 kr fram till 31 december 2022, fr.om.1 januari 2023 är priset 300 kr. Priset för bankkort Mastercard är 250 kr fram till 31 december 2022. Fr.o.m. 1 januari 2023 är priset 300 kr. Priset för betal- och kreditkort Mastercard är 195 kr. Övriga tjänster (Swish, Kundcenter, Privatkonto, Appen, Mobilt BankID) är avgiftsfria. Avgifter och kostnader kan tillkomma vid användning av tjänsterna.

Kreditkort har jag inte räknat med i mina beräkningar, det är inget jag har själv och det behöver ni inte heller. Har man inte råd att köpa varor eller tjänster ska man definitivt inte köpa på kredit. Har du inte råd ska du alltså inte köpa. Enda man kan köpa med lånade pengar är hus. Kanske bil om du betalar den snabbt tillbaka. Anyway, byt till Nyckelkund nu direkt! 

Vissa av er kanske tänker att det spelar mindre roll, 100 kr hit eller dit, men så du vet så betalar dom flesta 10-20 olika räkningar per månad vilket kan spara tusenlappar om året. Det tar inte heller lång tid, jag byte till nyckelkund på 2 minuter. Sparade 132 kr på 2 minuter. Du måste byta innan 30 december till nyckelkund. Från 1/1 gäller nya priser.

Två Månadslöner

6 comments:

 1. Det är alldeles för dyrt för mig. Jag har bytt till Skandiabanken som har gratis konto, internetbetalningar och Swish. Sedan har jag valt ett gratis kreditkort på det. Det är lite jobb vid bytet men nu betalar jag inte en krona.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Skönt! Ska undersöka, kanske jag borde byta med. Har du ingen bankkort? Hur betalar du i butiker?

   Delete
  2. Jag betalar allt med mitt kreditkort. Har komplettkortet som också ger bonus på allt man handlar. Hur bra som helst.

   Delete
 2. Anonymous26 December

  Tycker 50 kr per månad är billigt, vad hade gjort utan deras tjänster. De är ett affärsdrivande företag med vinstintresse för sina delägare. Ser du inget mervärde med dina övriga affärer inom Swedbank så byt till någon som har gratis tjänster. Ganska ofta får man vad man betalar för.

  ReplyDelete
 3. Anonymous26 December

  Jag har Handelsbanken och betalar totalt 300 kr/år inkl. bankkort. Hade Skandiabanken tidigare, men gillar Handelsbankens app bättre. För oss som gillar att spara är det toppen att man kan se sparande inkl. underkategorier såsom buffert och långsiktigt i en ekonomisk översikt.

  ReplyDelete
 4. Håller med dentystainvestaren. Du kan få allt du behöver gratis eller t o m med lite återbäring. För bankid, swish, konto och betalningar tar man Skandiabanken, kreditkort med bonus (t ex Komplett), använd bankkort där kreditkort inte är bra som kontantuttag (t ex Lunar).

  ReplyDelete