Friday, December 30, 2022

Kort sammanfattning av 2022Eftersom dagen är inte över kommer jag summera hela 2022 och min portfölj efter Nyår. Jag vill såklart fira 500 000 besök på hemsidan och göra en giveaway. Boken som jag tänkt att skicka till någon av er är utlånad till en kompis men så fort jag får tillbaka den blir det en giveaway såklart! Varför inte liksom? Borde vara om några veckor. 

500 000 besök på bloggen är verkligen en milstolpe! Jag som hade 500 läsare i månaden när jag började blogga. Nu är det tiotusentals besök varje månad, helt sjukt! Nu i December blev det över 20 000 besök på hemsidan. Flera tusen läser bloggen till och med utomlands, helt otroligt. 

Eftersom ni är så många och i olika åldrar och även från olika länder så tänker jag skriva mer kommande året om saker som passar alla. Det blir fortsatt börs, sparande, privatekonomi, nya lagar och regler samt annat för läsare som inte är intresserade av börsen. Det blir lite psykologi, bokrecensioner, beteende, uppdateringar om mitt liv, saker som är bra att känna till så att vi inte blir lurade och mycket annat roligt.

Det har hänt mycket under året 2022, både bra och dåligt. Det största som hänt och som jag minns bäst är en träff med Nicklas Andersson på Avanza. Han är sparekonom men även en stor idol för många. Det var riktigt roligt att prata med honom. Jag gjorde även en giveaway av en bok till en kille på Twitter som var väldigt tacksam, eftersom det var i början av hans sparkarriär. Det är en härlig känsla att hjälpa någon. Oavsett hur litet det är. Jag vann även Investerar SM 2022 bland sparprofiler och skänkte 10 000 kr till Ukraina. 

Under året har jag även haft ett par aktieträffar på jobbet och där var det ett stort intresse. Många var nyfikna på aktier som är bra att ha. Många började spara efter mötet och facit i hand har det gått dåligt, men det har jag sagt under möten också, att börsen är dyr just nu, men man kan snitta ner sig under en längre period. Just det, både jag och min fru träffade även House of the dragon skådespelare.

Det har kommit in en ny bloggare Dr. Dividend där jag hade möjlighet att göra intervju med. Framöver blir det kanske fler samtal om aktier och sparande. En riktigt duktig sparare, gör bra analyser, noggrann och räknar på rimlig aktiekurs i både svenska och utländska aktier.

NIBE kommer flyttas till OMXS30, alltså 30 största och mest omsatta bolag på svensk börs. Embracer flyttade till Large Cap nyligen och som tur är ingen av mina innehav blev uppköpta. Mina bolag utvecklas väl och i linje med mina förväntningar. Under året föll värdet på mina sparpengar rejält, men 2021 har varit fantastiskt bra. Det jämnar ut sig genom åren och man får 7-10% i snitt per år. 2023 borde vara ett bra år, jag gissar på +13% för min portfölj, men det kommer svänga rejält under årets gång. 2022 har varit ett bra år ändå.

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Tack för ett fantastiskt år! Nu blickar vi framåt mot ett nytt kapitel med nya utmaningar! :) Gott nytt år och jag önskar dig en härlig start på 2023!

  Dr. Dividend

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack och detsamma! När jag skrev klart inlägget insåg jag att alla mina länkar är kopplade mot olika personer... då betyder det att gamlingarna hade nog rätt, (jag tittade på youtube video där pensionärer pratade om vad dom minns bäst) och alla svarade om olika minnen med familj, vänner och liknande. Ingen kommer ihåg mat eller prylar. Det är människor som ger livet mening. Gott Nytt År!

   Delete