Thursday, December 1, 2022

Så tjänar jag 600 kr i månaden på att bloggaI oktober slog bloggen rekord i antal besökare på bloggen, november har varit lite lugnare, men några tusen färre besök. Antalet landade på ungefär 20 000 besök, ändå en imponerande siffra! Tack! 

Jag skriver oftast om saker som dom är, hur börsen är, vad är bra att tänka på och vad är bäst att inte tänka på. Tiden går fort och det är redan 50% av det du behöver på börsen. Resterande 50% är pengar. Sätt in en peng varje månad i en fond eller dina favoritaktier så kommer du märka snabbt att pengarna växer till sig fint genom åren. Vad som händer enskilda veckor kan du egentligen strunta i.

Går börsen upp från start som du börjat, kanon, går börsen ned, det är ännu bättre, då kan du köpa fina aktier och fonder billigare och billigare för varje månad som går. Dom flesta aktier och fonder kommer återhämta sig, och återhämtningen brukar vara kraftig och snabb. Det vill du inte missa. Därför är jag glad när börsen stiger och ännu gladare när den faller, då kan jag köpa Sveriges bästa bolag billigare. Börsen är enda marknaden där investerare får panik när allt blir billigare. Helt ologiskt.

Under november har bloggen samlat ihop nära 600 kr via reklam vilket är acceptabelt. Jag har ökat mitt mål här och satsar på 700 kr i månaden. Det är minimumgränsen för utbetalning från Google Adsense. Då kan jag samla in dom varje månad istället för varannan. Till exempel förra månadens saldo på 640 kr har jag inte fått än, dom kommer tillsammans med november den 23 december. 

Mest lästa inlägg var lite av en klickbait som hette Sålde hela innehav i Castellum, det var inte jag som sålde allt, det var bland annat Marcus Hernhag (bokförfattare och skribent på Privataaffärer). Jag tycker det är riktigt dåligt beslut, bara på grund av pausad utdelning, men alla får göra som dom vill. Jag behåller mina aktier och väntar på en liten dipp igen så jag kan köpa fler aktier för 115 kr. Tror dock att vi aldrig kommer ditt igen.

Det som är riktigt kul att det är fortfarande över 18% som läser min blogg utanför Sveriges gränser. Är det svenskar? Norrmän? Folk som landad på fel hemsida? Enda jag kan se är att Danmark ligger på plats nummer två, med hela 2 500 besökare! Välkomna! Bara 1 månad kvar tills 2023! Nu kör vi!

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Vi får se vart vi tar vägen! Personligen tror jag på mer nedgång under 2023 även om inflationen blir bättre pga försämrade resultat, ökad arbetslöshet pga varslingar med mera. Men jag kan lika gärna ha fel, sådan är börsen. Precis som du skriver kommer jag inte att ändra något i min strategi, men man önskar ju alltid att man hade kunnat få köpa mer billigt ;)
  Kommer du över till min blogg så har jag förresten skrivit en analys du önskade! :)
  Ha det bäst!

  Dr. Dividend

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner01 December

   Jag tror på återhämtning på börsen under hösten 2023. Vi får se :) Ska kika!

   Delete