Friday, February 17, 2023

8 Bästa filmer om marknadsföring och pengarIdag tänkte jag gå igenom några riktigt bra filmer som jag starkt rekommenderar. Om några år måste jag titta på dom igen, så pass bra var dom. Har man lite tid över en fredag eller lördag kväll så varför inte liksom? En film eller två i månaden är kul. Tyvärr har jag inte jättemycket tid över senaste tiden, har haft fullt upp med allt möjligt. Det borde dock lugna ner sig lite framöver, här kommer lite kort om varje film:

Erin Brockovich med Julia Roberts, en gammal film om hur hon lyckades att bli rik. En lång och bra historia om hur hon sökte jobb, vad hon jobbade med, vilka personer hon träffade och en massa motgångar. Ovanligt bra.

Syrup, är en film om marknadsföring. Det är riktigt sjukt att ett varumärke kan vara så stark att folk tar livet av sig. Det spelar inte så stor roll vad du säljer, har du ett bra varumärke så säljs det som smör. Smakar Colan bra? Det gör det inte enligt mig, vatten och socker är det. Testa att ta en paus från det, en vecka eller två och smaka på den igen, smakar riktigt, riktigt dåligt. Varumärket säljer det ändå. Helt otroligt. Ett måste att se!

The Joneses, är en film om familj som har allt och grannarna i området är avundsjuka. Dom vill ju också ha samma dyra prylar. En bra film om marknadsföring och ger oss tittare lite lärdomar om livet. Dont keep up with the Joneses. Riktigt bra film! 

Mad Money är en äldre film men väldigt bra, den handlar om hur kvinnor lyckades lura FED. När man lyckas några gånger så vill man såklart mer och mer. Det roliga är att dom hade flera möjligheter att sluta men girighet gjorde att dom ville fortsätta. Bra avslut på filmen med, rekommenderas!

Wall Street 1987 är en väldigt gammal film som jag fick rekommendation från mina läsare. Den missade jag i förra inlägget om 8 bästa börsfilmerna. Den handlar om börsen såklart och hur Charlie Sheen klättrade uppåt på Wall Street. Lite insider info skadar väl inte? 

All the money in the world är en väldigt intressant film. Länge sedan såg jag den, men om jag minns rätt så var det en person som var kidnappat och familjen hade enormt mycket pengar. Här pratar vi världens rikaste. Kidnappare ville såklart få betalt för att släppa personen och media frågade familjen, hur mycket skulle ni betala för att få tillbaka killen? En gammal miljardär sa - ingenting. 

Joy var också en film jag tyckt mycket om. En ung tjej som har skapat en ny produkt, hon la ner all tid och pengar hon hade och ändå var det inte tillräckligt. En tuff bransch, svårt att marknadsföra sig, kräver kontaktpersoner, hjälp av familjen och så vidare. Man känner igen sig att ibland hur mycket man ens försöker så går det inte bra. Lite tur behöver man. Lärdom från filmen? Att inte ge upp.

Money for nothing är också en gammal film och hur en kille hittade en påse med pengar. Visst är det drömmen för många? Nuförtiden har vi inga kontanter längre i samhället, men tänk dig om man hade hittat en påse pengar? Vart ska man gömma den? Vem ska man berätta? Vad ska man köpa? Bra avslut på filmen med!

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Erin Brockovich är en riktigt bra film.Tack för påminnelsen, har inte sett den på flera år.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner17 February

   Självklart! Jag undrar hur många fler bra filmer det finns som är "bortglömda", jag ska leta vidare! Ibland är gamla filmer bättre än nya 😉

   Delete
 2. Anonymous17 February

  The Joneses är min favorit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner17 February

   Om jag fick välja bland dessa hade jag valt Joy 👌

   Delete