Friday, February 10, 2023

Utbetalning av elstödNyheter är oftast riktigt dåliga på att fånga mitt intresse. Jag ifrågasätter allt och det finns oerhört mycket oviktigt eller brus med andra ord. Det är helt enkelt inte relevant information. Just denna gången var det något intressant jag hittade som jag vill dela med mig. Det är elstöd och vad som gäller kring den. Länk här. Alla dina frågor kommer besvaras. 

Glöm inte att anmäla konto hos Swedbank innan 13 februari och vad försiktig med bedrägerier. Pengarna för elstöd får du från den 20 februari och i värsta fall kan det ta några dagar till. Förutom vanlig månadssparande i aktier och fonder kommer vi få lite extra helt enkelt. Det blir en fin tillskott till portföljen. Pengamaskinen kan fortsätta växa ännu fortare.

Vad ska du göra med extra pengarna? 

Två Månadslöner

6 comments:

 1. Bra tips! Elstödet och dess upplägg kan man ju ha sina åsikter om, men det blir ett välkommet tillskott till kassan. Precis som du så kommer vi placera rubbet. Funderar på om man skulle för symbolikens skull satsa just dessa pengar i just energibranschen. Smutsig olja eller frisk vind månntro?

  /WB

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner10 February

   Ja du, bra fråga. Nibe kanske? Bara köpa och glömma fram till pension. Olja kan jag ingenting om och det lätt bland nyheter att den har toppat. Vindkraft... SCA kanske? Det står 20% av Sveriges vindkraft på deras mark. Eller kanske man ska amortera mer på huslånet istället?

   Delete
 2. Anonymous10 February

  Känns olustigt med detta elstöd.
  Min Brf stora investeringar senaste åren med energi besparingar typ solceller.
  Fått ned energi förbrukning rejält.
  Senaste elräkningen Jan 250 kr för mina 90 kvadrat.
  Får inget för vi har varit duktiga.

  Känner gamlingar som har envisas med att bo kvar i sina 250 kvadrat och inga energi investeringar utförda de senaste 30 årens..
  De vill ej sälja för det blir för mycket skatt...nu ska dessa få bidrag..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Håller med att man kan undra hur dom tänkt. T.ex. dom som har 1 miljon i bruttolön per månad, stora villor, spa-bad, golvvärme i hela huset, pooler m.m. Även dom får stöd.

   Delete
  2. Jag har mitt elavtal bundet, 36 öre/kwh inkl skatt så jag får betalt för elen. Likaså nästa del som ska ersätta november och december där elområde 3 kommer få 126öre i ersättning per kWh.

   Det är inte ett helt genomtänkt system, men jag tänker inte gråta över lite extra deg .

   Delete
  3. Allt som har med staten att göra är inte väl genomtänkt. Är mest orolig för pensionssystemet.

   Delete