Friday, July 21, 2023

Gillar du muffins?



Gillar du muffins? Det gör jag med, därför har jag investerat mycket pengar i en aktie som heter Nordic Paper. Bolaget tillverkar bland annat bakpapper, muffinspapper, skyddspapper för industrier, för golv, papper för bacon och allt annat som kräver skyddande barriär som är fettresistent. Användningsområden är faktiskt många fler än du tror.

Bolaget var lite hajpad förra året och jag bidrog självklart lite till det, hur kan jag inte göra det när jag lyckades köpa en aktie för 27 kr, kursen steg till 45 kr och bolaget delade ut enorm utdelning på 4,65 kr per aktie. Jag fick långt över 10% i utdelning, det är hel årsavkastning på börsen. Lätta pengar med andra ord.

Nu är det extremt spännande att meddela er att bolaget släppte sin rapport igår som visade en vinst för januari - juni på hela 4,75 kr (4,86 kr år 2022). Det går fortfarande väldigt bra för bolaget och marknaden (alla vi och fondförvaltare) som sänkte ner kursen från 48 kr till 30 kr hade fel. I alla fall alla som sålde sina aktier.

Nordic Paper kommer ha stängt (som vanligt) under sommaren och tredje kvartalet räknar jag med 0 vinst och sista kvartalet brukar vara starkare än vanligt på troligtvis 2,25 kr försiktigt räknat. Förväntar mig ungefär 7 kr i vinst i år, med rimlig PE tal på 8 borde aktien kosta just nu (eller snart) 56 kr. Aktien kostar 32 kr idag så det finns rejäl uppsida i aktien om man håller i sina aktier längre än ett par månader. 

Utdelning år 2024 borde landa på 3,5 kr vilket ger ungefär 11% i direktavkastning vilket är oerhört starkt. I värsta scenario blir det ingen mer vinst i år och bolaget ändå kan dela ut över 2 kr vilket är fortfarande över 6% i direktavkastning och andra hälften kan dom behålla. Riktigt bra bolag som många analytiker har missat helt. 

Det analytiker tänker är att det är för litet bolag först och främst. Sedan tänker de att Billerud vinstvarnat, allt pekar åt sämre efterfråga och vinster samt fått det svartvitt på skärmen att det pekar neråt för dom flesta bolag efter andra kvartalets rapporter. Som vanligt överdriven reaktion och jag köpt ännu fler aktier i bolaget. Det kommer säkert köprekar idag från analytiker. Gör dock alltid egen analys, jag kan bara säga vad jag tycker.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment