Saturday, July 22, 2023

Inte ett ljud om VISMAS börsnotering 2024



Försäljningen i Visma ökade 15% under kvartalet jämfört med förra årets andra kvartal. Visma har även förvärvat 7 bolag under kvartalet! Det visar enorm stabilitet i bolaget, trygga kassaflöden, finanser och kunder som inte lämnar med återkommande intäkter via abonnemang.

Totalt har Visma 1,6 miljoner kunder som ökade med 20% under senaste året. Under 2023 har 17 nya bolag lagts till i Visma koncernen, det är verkligen en serieförvärvare. Hade Visma varit på börsen hade nog aktierna fallit rejält, ingen gillar serieförvärvare längre och har man en större skuld, oh boy! Då är man nere på -50%. 

Visma satsar mycket på AI tekniken men just nu vill dom inte säga något högt på vad de gör eller hur det kommer hjälpa kunderna. Eftersom jag själv jobbar i lönebranschen och hör folk prata, så borde jag veta när det är dags för oss att börja använda AI samt hur. Blir riktigt intressant.

"We have more than 180 ongoing AI initiatives in the Group. I look forward to
sharing more details about these projects as they progress, but what I can
state already is that generative AI offers huge potential as a driver of
efficiency and customer satisfaction, both for Visma and our customers."

-Merete Hverven, CEO

Vinsten har ökat under kvartalet från 13 miljoner euro förra året till 61 miljoner euro. Det är 375% ökning i vinst! Kassaflöde ökade 49% och Visma står starkare idag under lågkonjunktur än förra året under hajpen. Visma fortsätter ut i Europa, är redan stora i Norden samt Benelux (Belgien, Nederländerna och Luxemburg). Nu är det Europa som gäller. Jan - Jun:

Vinsten per aktie 0,049 euro (0,023)

Det är mer än 100% ökning i vinst och få bolag kan säga samma sak just nu. Längtar tills börsnoteringen men det var inte ett ljud från Visma angående en börsnotering 2024. Inte heller 2025. Jag får sitta här och vänta, men när det kommer så blir jag först i kön, har nu väntat i över 2 år nu på noteringen. Bara hoppas att värderingen blir rimlig och inte som Fortnox på PE 100.

Två Månadslöner

2 comments:

  1. Anonymous22 July

    Dom lär nog inte börsnotera sig förrän vinden vänt i ekonomin. Sen blir det garanterat en väldigt hög värdering. Ett bra bolag behöver inte vara en bra aktie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kunde inte ha sagt det bättre. Deras aktier kan vara svindyra och då blir det inget köp. Vi får se helt enkelt, hoppas att börsnoteringen blir lugn och inte många som blir intresserade eller kommer ens märka den. Då kan man passa på och hoppa på deras resa. Oslo börs är väl inte lika poppis som Stockholmsbörsen.

      Delete