Sunday, September 29, 2019

Betala räkningarDet är riktigt härlig känsla att se månadslönen trilla in på kontot. För vissa av oss är det mer, för andra är det mindre. Det beror helt enkelt på hur duktig och eftertraktad du är. Du kommer på massor med idéer på hur du ska spendera pengarna och hur mycket roligt du kommer att ha...

Glädjen varar dock inte länge och verkligheten tar över, två eller tre dagar senare ska alla räkningar betalas och det är det som är kvar avgör vilken framtid du kommer att ha. Om du ska leva månad till månad och klaga på att du tjänar för lite eller ha pengar över så att du kan även lägga undan en del. 

En liten påminnelse till dig är att betala räkningar i tid, annars kommer förseningsavgift. Det är både pinsamt att få den och onödig kostnad. 

En massa tråkiga räkningar som ska betalas och ger nästan ingen glädje som el, vatten, försäkringar, csn skuld, bostadslån och ränta, a kassan, bilförsäkring med mera... Det är nog det sämsta dagen i månaden när allt ska betalas, håller du med? 

Har du lite pengar kvar efter alla räkningar, se över dina utgifter. Ta bort onödiga saker du inte använder som Netflix, gymkort, prenumerationer och spel. Har du två abonnemang, ta bort de ena, gör allt som krävs för att inte slösa pengar på onödiga saker. De pengar du sparar köp något till dig själv istället, det du alltid velat ha. Åk på resa, investera på börsen, gå på en kurs, köp en present till familjemedlem, ät god mat, unna dig själv lite. Vi jobbar för att ha det bra, inte överleva till nästa månad. 

Lyckades du få lite pengar över denna månaden? Grattis! Det är faktiskt få som lyckas med det. Vill du ha lite underhållning om ämnet rekommenderar jag att titta på Lyxfällan. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment