Friday, September 27, 2019

Hobby som sidoinkomstIstället för tv i vardagsrummet har vi en akvarium. Det är avkopplande, mysigt, ser fint ut och roligt att mata och titta på fiskar. Det kräver lite skötsel, men vi tycker att det är roligt.

Det första vi köpte var lite växter och någon månad senare tre räkor för 50 kr var. Tyvärr dog alla räkor inom några månader på grund av olika anledningar. Vi rättade till det genom att byta ut vatten och planterade fler växter. 

Jag brukar ha tur och denna gången var inte annorlunda. Innan alla räkor dog, så lyckades de föda flera super små räkor som vi hittade flera dagar senare. Räkor växte upp och blev stora precis som vi ville. Det blev även inköp av små fiskar som gillar sällskap. De följer fingret fram och tillbaka vilket är lite roligt.

Räkorna förökade sig varje månad och blev fler och fler. En tanke dök upp att sälja av lite för att vi hade för många. Hittills blev det tre affärer där vi sålde av lite räkor för halva priset, 25 kr st. Det är inte stora affärer, men 10-15 räkor per månad kan leverera flera hundra kronor varje månad. Lite inkomst här, lite där, det kan bli rätt mycket i slutändan. 

Jag vet inte än exakt hur länge räkor lever och hur snabbt de växer upp, men om det fortsätter såhär bra, så kommer jag räkna på kalkyler lite djupare. 

Vill du inte investera på börsen och tycker att det är farligt, vill du inte se värdet på dina investeringar gå ner, investera i något annat då. Det finns många olika varianter och du kan välja den som passar dig bäst. Jag själv försöker investera och få ut lite pengar från så många olika saker som möjligt. Kanske även bloggen kommer upp till en nivå där man kan plocka ut 100 kr eller mer i månaden. Man måste börja någonstans, eller hur? Fundera på vad som funkar för dig och börja nu.

Det är inte svårt att tjäna pengar, det enda du behöver fundera på är om det finns efterfråga på det du erbjuder. Fundera över dina kunskaper, talanger, vad folk vill köpa, fundera över det du har och hur du kan dra nytta av den. Man kan sälja nästan allt. Några exempel kan vara jordgubbar, blommor, kryddor, tomater, honung, juice, barnkläder, smycken, tavlor, kakor, ved, handgjorda föremål, hemsidor med mera, med mera. Lycka till!

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment