Monday, September 30, 2019

Hur blir jag rik?Har du någon gång drömt att du vill bli rik eller att du är rik? Det är en härlig känsla, du behöver inte tänka på priset, du är inte beroende av ditt jobb och du kan köpa precis det du önskar.

Vi upplever rikedomar på olika sätt, för vissa är det närhet till familjen, för andra är det hälsan och för mig är det mycket pengar på kontot eller investerat i olika tillgångar. 

Det kräver mycket tid och arbete, men det är möjligt. Beroende på hur duktig man är och hur mycket tid man satsar, kommer olika resultat. För min egen del så vill jag ha det bättre ekonomisk än jag hade förra året. Låga krav helt enkelt, varför göra det svårt och komplicerad när vi alla har också ett liv med familj, jobb och aktiviteter. Resan framåt ska vara enkel.

Här kommer några förslag på vad rika människor gör, du behöver inte göra exakt samma, men att följa deras spår kommer definitivt hjälpa dig på vägen till rikare liv.

Gör en karriärFör många kommer det automatiskt, vi jobbar, vi vill utvecklas, vi vill göra något annat och söker efter bättre betald jobb med bättre förmåner. Det är en långsam process, men relativt enkel för många. Själv började jag på McDonalds när jag var 16 och har hunnit byta jobb många gånger. Nu har jag det mycket bättre och mer betalt.

Starta eget. Kom på en idé och börja smått. Börja snickra, sy, sälj produkter, gör en hemsida, tillverka något och se företaget växa. Nu är det ännu lättare då man kan göra mycket på nätet. Det som krävs är lite datakunskaper och koll på din marknad.

Bli säljare. En riktigt duktig säljare kan sälja vad som helst till vem som helst. Oavsett vilket bolag du har kontakt med, alla har en säljare. Det är ett yrke där man kan göra stora pengar om man är duktig. Börja smått, köp billigt på blocket och sälj dyrt. 

Investera. Har du ingen kunskap, läs på Avanza (affiliatelänk) vad aktier och fonder är, titta på youtube, gå med i en facebook grupp och börja lära dig grunderna. Det är väldigt enkelt att skapa en konto och börja köpa. En bred indexfond som äger 500-600 bolag är en bra start. En låg avgift på 0,20% och en låg ISK konto som beskattas varje år med 0,447% om jag minns rätt. Du ser dina pengar växa varje dag och långsiktigt är det jättebra sparform. Dina pensionspengar ligger också i fonder. Köp och behåll minst 5 år, då har du garanterad vinst. 

Youtube. Är du rolig och kan underhålla andra börja göra egna videos. Spela spel, kommentera, prova kläder, berätta roliga historier eller lär andra något du kan riktigt bra. Visa andra vart du bor, filma dina resor eller hur du tar hand om din hund. Det finns mycket att välja på och du kan jobba hemma och själv laddar upp videos hur ofta du vill. Kanske du blir nästa Pewdiepie?

Skriv en bok eller två om du har kunskaper inom något ämne. Nu kan man ladda upp de på nätet hos Amazon och få lite extra inkomster. Barnböcker är populärt nu och går nog inte att misslyckas. 

Det som jag inte rekommenderar är att spela casino, hästar, postkodsmiljonär, trissloter och annat som har med tur att göra. Det är ytterst få som har tur och systemet är uppbyggd så att du förlorar i längden. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment