Wednesday, September 18, 2019

Utdelningsfest under hösten/vintern 2019Fler och fler bolag delar ut pengar två gånger under året istället för en gång. En av mina bolag är BillerudKorsnäs som har valt att dela ut hälften i maj och hälften i november från och med 2019. Orsaken är att det underlättar kassaflöden för bolagen. Andra bolag som delar ut under andra halvåret är Castellum och Investor som jag äger. Summorna som delas ut av bolagen är:

Investor: 3 068 700 120 kr (4 kr)

Castellum: 833 263 556 kr (3,05 kr)

Billerud: 447 672 643 kr (2,15 kr)

Inom parentes är utdelningen per aktie. Vill man ha en del av utdelningen ska man köpa aktier och njuta av extra inkomster. Castellum kan man handla senast imorgon, torsdag för att ta del av utdelningen den 26:e september. På fredag kommer aktien sjunka med ungefär utdelningsbeloppet, då pengarna försvinner från bolaget.

För utdelningen kan man köpa fler aktier som delar ut under våren och för vårens utdelningen köpa mer som delar ut under hösten, ni fattar haken. Det kallas ränta på ränta. Du har då fler och fler aktier varje år och oftast bolagen ökar sina vinster och ökar utdelningen varje år, så dina pengar växer hela tiden. Det gör dom inte på bankkonto. 

Själv köper jag nog Billerud eller Swedbank aktier för Castellums utdelning då det är rätt lågt värderade. Investeringarna ska jobba när du sover.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment