Thursday, September 12, 2019

Bättre än börsenFinns det något annat som ger en bra avkastning? Kan det finnas bättre alternativ än börsen? Kan man få bra avkastning med låg risk? Jag har hittat ett sätt att investera väldigt lite och få hög avkastning varje månad, blev du nyfiken? Bra.

Det som jag rekommenderar är inte för alla men definitivt värt ett försök. Du måste vara minst 18 år, det krävs en liten insats även i form av pengar, varierar från person till person och det kommer att vara både upp och ner precis som på börsen (oftast upp), men mycket roligare och du kommer att lära dig hur mycket som helst. Det kan bli tufft, men det kan blir även riktigt bra många år framåt. Sist, måste du vara singel. 

Tänkt dig om du bor i en lägenhet och har sina inkomster, csn eller lön. Du betalar själv hyra, försäkring, el, bilförsäkring, bensin, avgifter till transportstyrelsen, service, köper nya däck, internet med mera. 

Tänkt dig nu om du träffar en person som du tycker mycket om och vill leva ihop med. Du går på dejter, köper blommor och nallebjörnar, reser fram och tillbaka till varandra, går på bio och gör annat roligt. Det kan vi räkna som investering. Sen blir ni kära och flyttar ihop.

När ni flyttar ihop och ni kommer bra överens, troligtvis har ni gemensam ekonomi. Ni planerar framtiden ihop, gemensamma köp och aktiviteter. Oavsett om ni båda har csn eller får lön, alla dina utgifter du hade innan, får du 50% rabatt varje månad så länge ni är ihop. Det är klart att det kan dyka upp lite andra kostnader, men det är mer nöje och inget du måste köpa. Utgifter som mat och telefon betalar ju din partner själv, det är inget som kostar dig. Är du smart och lyckas spara ihop som jag nämner halva sin inkomst varje månad, då kan du börja planera hus eller lägenhetsköp inom några år. Är ni fortfarande tillsammans så kan man även bo billigare i hus än i lägenhet. Det gör jag just nu. Då kan du spara ännu mer och som jag nämnt många gånger i mina andra inlägg, amortera på dina lån, så får du mer pengar över och då kan du börja investera på börsen, då den är näst bäst avkastning man kan få efter sambolivet.

Investera i sig själv, börja på utbildning, byt jobb, förhandla sina lönesamtal och bli bättre och mer effektiv i det du gör. Dina och kanske även era inkomster kommer att öka, behåll utgifterna så lågt som möjligt och du/ni kommer ha hur mycket pengar som helst. Livet är en resa, det är upp till dig vilken resa du vill ha. Prioritera rätt.

Att bo tillsammans med någon ger mycket glädje, det är socialt, hälsosamt, praktiskt, kul och trevligt. Vi människor behöver inte mycket, lite mat, tak över huvudet och sällskap. Resten hittar vi på själva. Lycka till med dina investeringar och dina val. Se denna bloggen som inspiration och välkommen åter.

Kom ihåg att det enda du behöver göra är att hitta en person som du tycker om och vill leva med. Flytta ihop er, gift er, skaffa barn, husdjur, gör precis som ni vill och ha det bra...

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment