Saturday, September 28, 2019

Skogsaktier vänder uppåtSkogsaktier rusade uppåt på fredagen då flera konkurrenter till Billerud och Stora Enso lyckades höja priser på massa och försäljningar till Kina förbättrades. Flertalet skogsaktier både i Sverige och utomlands rusade upp mellan 3-4% var. 

En annan fördel för oss i Sverige är att elpriset är lägre just nu jämfört med samma period förra året. Det gynnar pappersbruken då det använder väldigt mycket el, även om de producerar en del själva. Finns även en rapport skriven om elpriser som du kan läsa hos privataaffärer

Sist men inte minst bjuder BillerudKorsnäs in till en guidad tur i Grums den 3 oktober. Investeringen i KM7 (kartongmaskin 7) är ett av det största i Sverige det senaste åren för att kunna möta ökande efterfråga på hållbara förpackningslösningar. 

KM7 är 350 meter lång och kommer att producera vätskekartong till mjölkförpackningar, fruktlådor och fin kartong för olika områden. KM7 skulle kunna tillverka upp till 100 miljoner en liters mjölkförpackningar varje dygn. 

Jag är stolt aktieägare i BillerudKorsnäs och tror på framtiden i skogen. Mat som vi äter och dricker är fysisk produkt, vilket måste förpackas rätt för att skydda produkten och när det slängs, vara miljövänlig och återvinningsbar. Fler och fler börja inse att det är den bästa vägen att gå. Hållbara förpackningar som tillverkas av papper är framtiden. Äger du skogsaktier långsiktigt så kommer det att leverera bra avkastning över tid.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment