Wednesday, November 23, 2022

Vem är Två Månadslöner? Bloggare, Miljonär och InspiratörVem är Två Månadslöner och varför ska du följa mig och min resa mot miljoner? Jag är 31 år gammal lönekonsult, arbetar på ett mellanstort företag på en mindre ort i södra Sverige. Har jobbat med lön i flera år och innan har jag jobbat i olika branscher under kortare perioder, bland annat restaurang, metallindustri, pappersbruk, tryckeri och lager. 

Sedan vad jag minns var jag väldigt sparsam, redan i tidig ålder samlade jag på Burago leksaksbilar som är gjorda av metall och är från Italien, riktigt bra kvalité. Jag visste att dom kommer hålla länge. När jag var i 20 års åldern gav jag alla bort till min brorson och började samla sällskapsspel istället.

gymnasiet valde jag inriktning handel och administration för att jag ville lära mig mer om ekonomi och marknadsföring. På universitet fortsatte jag med arbetsrätt och sedan läste även på yrkeshögskolan till produktionsledare och sedan till lönekonsult. Mycket erfarenhet samlades upp under en kort tid.

Jag har bestämt mig att det räcker att plugga i skolan och från och med nu ska jag vara självlärd istället. För att göra det ska jag fortsätta titta på dokumentärer, lyssna på framgångsrika personer på Youtube, lära mig från miljardärer från böcker, rika privatpersoner på Twitter och andra framgångsrika bloggare samt fondförvaltare.

Om du följer mig på min resa till miljonerna så kommer du lära dig massor. Hittills har jag och min fru byggt upp 10 olika passiva inkomster och flera nya på väg. Nettoförmögenhet (alla tillgångar minus alla skulder) är över 2 miljoner kronor idag och målet är att samla 10 miljoner fram till år 2040. Sedan kommer vi gå i tidig pension och leva på pengarna. Om det blir Sverige eller utomlands återstår att se.

Två Månadslöner blogg passar alla, här skriver jag mina tankar kring olika aktier och dess värdering, nya lagar och regler som är bra att känna till, tips på hur man sparar pengar, förslag på olika sidoinkomster, billiga aktiviteter, bokrecensioner, tankar och råd kring privatekonomi och kommenterar olika nyheter. Ibland händer det att det dyker upp något som inte är kopplad mot ekonomi eller en annons varannan månad.

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Trevlig läsning! :)

  Vilka passiva sidoinkomster frånsett utdelningsaktier/fonder skulle du rekommendera till en annan småsparare som är lätt att komma igång med?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner23 November

   Det finns 3 olika sätt att få in extra pengar på kontot:

   1 Jobba extra. Man kan jobba extra på jobbet. Har man inget jobb eller övertid kan man rasta andras hundar, klippa deras gräs, skotta snö, klippa hundar, skapa youtube videos för andra, hjälpa till hemma med snickerier och andra diversa saker. Helt enkelt man får fråga runt vad folk behöver och kan tänkas betala för.

   2. Du lägger ner tid en gång men får passiva inkomster sedan. Skriv en bok, blogg, skapa youtube kanal, det mesta är faktiskt digitalt, man skapar något unikt och sedan säljs den av sig självt framöver. Vi odlar fiskar, räkor och växter som kräver ganska lite skötsel.

   3. Helt passiva inkomster. Egentligen behöver man ta hand om passiva inkomster då och då, för att kolla av läget, så helt passivt är det inte. Förutom utdelningar kan man även investera i hyresfastighet, sedan samlar man bara in månadskostnaden varje månad. Kräver dock större insats och kunskap. Har man kunskap kan man köpa även gamla prylar, veteranbilar, klockor, tavlor osv och genom åren växer dom i värde. Krävs mycket kunskap för att ha helt passiva inkomster, vissa startar eget företag och anlitar andra för att sköta det, sedan samlar man bara på vinsten.

   Delete
 2. Tack för en lärorik och inspirerande blogg! Själv är jag snart 51 år ung och kom inte på förrän jag fyllde 50 att det var dags att börja spara :) Nu är mitt mål att dryga ut en förmodligen knapp framtida pension med några tusenlappar i månaden från utdelningar. Jobbar inom industrin så lönen är ju ingen höjdare men lyckas i alla fall skrapa ihop 5k i månaden att lägga på utdelningsaktier. Inspiration till aktieköpen får jag från dig och andra bloggare, men försöker också lära mig att göra egna analyser och värderingar. Läser mycket litteratur också. Tack igen för arbetet du lägger ner på bloggen och för all inspiration!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner23 November

   Aww! Tack Nilsson! Det är riktigt kul att höra! 👍🎈 Det är ju väldigt olika när man börjar spara, kanske det är meant to be så för dig. En bekant till mig strax under 60 års åldern har börjat spara och trodde det skulle ta 8 år att komma upp till 200 tkr (för att få 8k i utdelningar) men bara efter 3 år så är personen redan där. Kan bli det dubbla än som var tänkt, vilket är kul förstås.

   Jag tror att om du fortsätter lägga 5k i månaden i 15 år så hinner du samla ihop över 2 miljoner. Det kan ge runt 60 000 i utdelningar om året (3%). Sen är frågan om du vill ha bara utdelningsaktier eller lite annat också som fonder/tillväxtaktier. Sen när man är i pension kan man plocka ut lite pengar från portföljen också.

   2 mkr är mycket. Du kan plocka ut annars 16 000 i mån i 10 år! Det är kul att kunna ha möjlighet att välja. Fortsätt spara i trygga aktier och fonder så blir det riktigt bra för dig framöver!

   Delete