Wednesday, November 20, 2019

PenningtvättSVT skriver i ett pressmeddelande att det nya programmet av Uppdrag Granskning kommer innehålla "nya avslöjanden" om Swedbank.

årsstämman i slutet på mars har Swedbank beslutat att inte tillsätta en oberoende granskning och beslutet gör att Uppdrag gransknings team bestämmer sig för att göra det jobbet som oberoende utredaren skulle ha gjort. 

Det leder till att ett nytt spår har upptäckts kring penningtvätten. Programmet kommer att sändas idag, men är tillgänglig redan från klockan 06:00.

Jag kan tyvärr inte sitta så tidigt på morgonen framför skärmen då jag åker till jobbet men det blir säkert spännande att titta på det när jag kommer hem. Oavsett vad som har blivit hittat spelar i stora hela en väldigt liten roll. 

Det viktigaste är vad banken gör för att förhindra brottslighet och vad banken kommer att göra för att förbättra säkerheten kring brottslighet. 

Som jag nämnt i mina andra inlägg är banken väldigt bra, kassaflöde är bra, vinster är bra, framtidsutsikter är bra, en ny bättre VD och bra utdelning till aktieägare fast det har blivit sänkt till nästa år.

Swedbank tar emot all sk*t från alla nu. Uppdrag granskning är på, Finansinspektionen, Polis, Utredare, Aktieägare, Press, med mera. Det syns tydligt att aktiekursen backade med hela -38% sedan det hela började i februari. Har det framkommit att Swedbank tvättade pengar? Nej. 

Det finns flera områden där Swedbank hade kunnat göra bättre och det gäller alla bolag egentligen. Så länge allting flyter på, så gör ingen något. Minns någon felkomponent i Volvos anläggningsmaskiner när alla var oroliga kring skadestånd? Nej. Minns någon Volkswagen att deras bilar visade lägre avgasutsläpp än vad som egentligen släpptes ut? Nej. Det här kommer också gå över inom ett par år. Då blir vi glada aktieägare igen med en ingångskurs på strax över 100 kr. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment