Sunday, November 24, 2019

Sparkvot november 2019Vad är sparkvot? Det är ditt sparande, investering och amortering dividerat med din inkomst gånger 100. Då får du en procent som visar hur mycket du sparar totalt. Det är väldigt populärt bland aktiebloggare att se över ekonomin och ta reda på hur mycket av lönen går till sparande varje månad. Jag har betalat alla räkningar idag och kan se sparkvoten redan nu.

59% Thedividendstory
58% Thokesinvest
50% Två Månadslöner
23% Ingenspargris
14% Atlasinvesto

Tyvärr så är jag tidig ute och har inte sett många andra bloggare som har publicerat sin sparkvot än. Jag lägger in dom jag hittade för att jämföra sparkvoten. Bara för skojs skull.


November månad är snart slut och under månaden blev det lite shopping, samt service på bilen och lite utflykter. Det blev ungefär lika stora delar i sparkvoten, då jag tycker att investering och amortering är lika viktigt. Jag vill utöka portföljen för att få mer utdelning nästa år och samtidigt minska bolånen innan räntorna börjar gå upp. Tredjedelen som är kvar kommer nog gå till renovering längre fram, vilket är en annan sorts investering men jag kommer inte räkna med det i sparkvoten. 


Det som ingår i min sparkvot är amortering på huslån, CSN, aktieköp och det som blir över. Hur ser din sparkvot ut? Lämna gärna en kommentar.

Två Månadslöner

2 comments:

 1. 23% är min sparkvot denna månad.

  Mvh Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. ...vilket du också skrivit ser jag nu :-).

   Delete