Friday, November 15, 2019

Embracer Group Q2Embracer Group har en annan verksamhets år, den börjar i april, så här kommer gårdagens rapport april-september 2019 jämför med förra året:

Omsättning 2 401 MSEK (2 110 MSEK)

Vinst efter skatt 117,4 MSEK (98,5 MSEK)

Vinst per aktie 0,38 SEK (0,39 SEK)

Vid börsens öppning steg kusen med +8% mot 77 kr och sedan vid stängning på kvällen sjönk kursen ner med -3,75% till 69,3 kr. 

Omsättning har en bra ökning, vinsten är också bra, nästan +20% men vinst per aktie står stilla. Det är på grund av Partner Publishing/Film har halverad försäljningen på grund av färre titlar som släpptes under kvartalet. Tydligen hade dom väldigt bra kvartal innan så nu är det väldigt svårt att slå den. Viktigt att veta att Partner Publishing är bara en företag av många inom Embracer Group. Alla andra bolag gick väldigt bra under kvartalet, speciellt spel. 

Omräknad vinst per aktie blev 1,16 kr mot förra årets 0,48 kr. Det var dock otydligt skrivet vad är det som var omräknad. Låter bra, men hur siffran kom fram förstod jag inte riktigt. Någon som vet?

Efter att jag har läst rapporten tycker jag att bolaget är bra på många punkter och hittade inget som var dåligt. Jag tror det var allt för höga förväntningar, bolaget behöver lite mer tid att växa in sig i värderingen, därför hade vi en kursfall. En perfekt läge att börja köpa in sig i bolaget om man vill ha den många år framåt. 

Jag gillar bolaget, har följt den i mer än ett år och nu vågar jag köpa in mig, då jag ser mycket potential längre fram. Bra spel som kommer att lanseras, väldigt innovativa och roliga. Embracer köper upp andra speltillverkare vilket är bra, samt planerar att gå in på den japanska marknaden, vilket är ännu bättre. Då får man kunder globalt, vilket stärker kassaflöde. Det kommer även nya spelkonsoler på marknaden snart och Embracer har skrivit på några avtal med olika distributörer för att stärka enligt min uppfattning marknadsföring och försäljning. Kommer även många DLC (downloadable content) på befintliga spel som också genererar mycket pengar för bolaget.

Det finns just nu 86 speltitlar i utvecklingsfas och 49 av dom är inte annonserade än. Det är många spel på gång! VD skriver att kvalitet kommer först istället för att lansera halv färdig spel, vilket verkligen uppskattas av spelare och marknaden. 

Som sagt jag kunde inte motstå att inte köpa fler aktier så jag fyllde på rejält igår. Nu är Embracer Group mer än 2% av min portfölj och tanken är att behålla bolaget väldigt länge. 

Två Månadslöner

1 comment: