Tuesday, November 5, 2019

BillerudKorsnäs samarbete med SKFAktiekursen slutade på -0,21% för dagen efter att VD har lämnat bolaget med omedelbar verkan. Många trodde på nedgång, men så blev det inte. Marknaden är svårt att avläsa om nyheter kommer att tolkas som bra eller dåliga, därför är det svårt att ha en bra timing när man köper nya bolag eller vill sälja på toppen. 

Jag i alla fall försöker att köpa så billigt som möjligt, men lyckas inte alltid. Det kommer snart utdelning i Billerud också, det är kanske därför alla håller hårt i sina aktier. Det blir 2,15 kr per aktie som delas ut 18 november. 

BillerudKorsnäs har börjat ett samarbete med SKF för att minska underhållskostnader samt öka produktion vid Karlsborgs bruk i Kalix. SKF analys centrum i Göteborg kommer att analysera data och kommer att skapa underlag för snabbare beslut för operatörer. 

Enligt min uppfattning är det bara första steget, fungerar det som det ska, så kommer Billerud säkert gå igenom hela koncernen och förbättra effektiviteten inom alla delar. 

Imorgon kommer rapport från en av mina favoritbolag - Securitas. Förra rapporten var inte enligt analytikernas förväntningar och kursen rasade ner. Rapporten var bättre än förra året, så enligt mig var det bara att köpa på. Imorgon kommer rapporten för tredje kvartalet och vi alla hoppas att den slår analytikernas förväntningar. Gör det inte det, men bolaget fortsätter växa, så köper jag lite till.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment