Friday, November 29, 2019

Tid = PengarTid är pengar. Vad betyder det? För att tjäna mer måste du jobba längre. Vill du ha mer tid ska du jobba mindre, men då tjänar du mindre. Det är viktigt att hitta en bra balans mellan dessa två.

Vad värderar du mer? Tid eller pengar? När man är arbetslös har man massa tid, men inga pengar. Tråkigt. När man jobbar mycket har man massa pengar, men ingen tid att spendera dom. Låter också tråkigt. Nu går vi tillbaka till investeringar, då det alltid kul att prata om det.

Det tar tid för att dina investeringar ska skapa pengar. Det tar också tid för träd att växa. Det tar tid för att muskler ska växa. Det tar tid för att lära sig nya saker. Du börjar nog förstå att det tar tid för att nå bra resultat. 

Investerar du långsiktigt i till exempel aktiefond, så blir du rik. Fyller du på med pengar varje månad, så går det ännu fortare, beroende på hur rik du vill bli. 

Har du planterat ett träd, behöver du vattna den då och då. Många år senare kan du njuta av att sitta i skuggan en varm sommardag. 

Tränar du ett par gånger i veckan så börjar du se att dina muskler växer, du börjar bli starkare och mår bättre. Du äter rätt och tar hand om dig. Det tar tid för att bli vältränad.

Är du ny på jobbet så tar det tid att lära sig nya arbetsuppgifter, nya namn och förstå helheten. Efter varje vecka och varje månad som går så blir du bättre och bättre i ditt jobb. 

Det tar tid för att nå bra resultat. Det tar tid för att bli rik. Varför inte börja nu? Alla har lika mycket tid på en dag, oavsett vem man är. Tiden går fort och nu är det enklare än någonsin att börja investera. Finns massor med bloggar, videos och poddar till din hjälp. Det bästa med börsen är att efter att du köpt aktier eller fonder kan du fortsätta leva livet och i bakgrunden arbetar dina pengar åt dig. En härlig känsla. (Annonslänk) Avanza.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment