Friday, November 22, 2019

Veteranpoolen Q3En kort beskrivning av Veteranpoolen om ni inte känner till bolaget: Det är bemanningsföretag för pensionärer. De utför många olika jobb inom privatsektor och på företag. Tjänster omfattar bland annat ekonomi, fastighetsservice, hantverk, trädgård, omsorg och mycket annat. 

I början av året var tillväxten i utförda timmar väldigt bra. När Veteranpoolen nådde 0% tillväxt i utförda timmar senaste månaderna blev jag orolig för min investering och när oktober visade till och med -2,5% ville jag sälja allt och ta hem den lilla vinsten som är kvar. Det kändes att bolaget börjar vika neråt. Jag räknade ihop utförda timmar en gång till från januari fram till sista oktober och snittet ligger närmare +6% för året. 

Som tur är så har jag gjort mina läxor och tror på bolaget långsiktigt, även om jag precis som andra investerare är orolig när det går dåligt. Det gäller att ha is i magen och försöka inte sälja allt.

Idag kom rapporten för januari - september och det var väldigt fin. Aktiekursen gick upp +15% idag! 

Omsättning ökade 12,3% till 262 MSEK (233 MSEK) 

Resultat per aktie ökade med 8% till 1,20 SEK (1,11 SEK)

I år har utdelningen varit på 1,1 kr från vinsten på 1,35 kr. Glöm inte att vinsten som delas ut är från förra året. I år kan vi förvänta oss en vinst på minst 1,5 kr per aktie. Om utdelningen är på samma nivå, runt 80% av vinsten så kan utdelningen vara på 1,2 kr. 

Aktien kostar idag 21,5 kr och det skulle ge oss en utdelning på 5,6% år 2020. Det är faktiskt väldigt bra. Hoppas att bolaget fortsätter växa och utföra fler timmar än samma period förra året, då kan jag tänka mig köpa fler aktier i Veteranpoolen.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment