Monday, November 4, 2019

BillerudKorsnäs VD lämnar idag!VD Petra Einarsson får lämna BillerudKorsnäs med omedelbar verkan! Det kommer bli en smäll i aktiekursen, det kan gå åt vilken håll som helst. När jag läst på olika forum, så gillar många henne, man samtidigt finns det flera som hoppades hela tiden på annan VD och nu har det hänt! Sent på måndag kvällen meddelades att hon lämnar. Det var verkligen oväntat! Spännande att se vad som händer imorgon och varför hon lämnar!

Har många aktier i just BillerudKorsnäs och den nya tillförordnad VD Lennart Holm säger:

”Vi är väl positionerade för framgång. Strategin är tydlig och hela organisationen måste  fokusera på att nu genomföra den med högt tempo för att skapa värde för våra aktieägare, kunder och andra intressenter”, säger tillförordnad VD Lennart Holm.

Jag gillar värde för aktieägare och gillar ännu mer hög tempo. Styrelsen har även konstaterat att bolaget inte utvecklas i den takt det förväntas. Vilket är helt rätt, då aktiekursen står i princip stilla i 4-5 år nu. Alla utdelningar genom åren täcker inflation och lite plus i slutändan, inte alls bra jämfört med andra skogsbolag. BillerudKorsnäs är ett fint bolag, men det krävs lite mer tempo och bättre lönsamhet. Det kommer, det är jag helt säker på därför fortsätter jag investera i bolaget.

Vill du läsa mer om nyheten, så är länken här

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment