Wednesday, December 18, 2019

En avslappnad anställningsintervju avklaradÄntligen är intervjun avklarad och det gick väldigt, väldigt bra. Träffade avdelningschef och HR samtidigt och vi gick igenom tjänsten, arbetsplatsen och anställda. 

Jag var lugn, avslappnad och tog hela intervju som vanlig samtal. Jag tänkte att de ville träffa mig och ta reda på om jag skulle passa tjänsten. Vilket jag tycker att jag absolut gör. Samtidigt ville jag träffa dom för att ta reda på om de kan erbjuda mig något mer än jag får från min nuvarande arbetsgivare.

Frågorna jag fick handlade om mig, mina nuvarande arbetsuppgifter, vad har jag gjort bra på nuvarande arbetsplats, vad skulle jag kunna förbättra, varför jag vill byta jobb och vad förväntar jag mig på den nya arbetsplatsen. Samtalet bara flöt på, så det kändes nästan knappt som intervju, jag hade nog lika många frågor till dom, vilket är också bra, då kan man uppfattas som nyfiken.

För att sammanfatta det hela så är det ungefär samma arbetsuppgifter, om inte fler, nya system, några nya medarbetare, tydligen fanns det några gamla klasskamrater där redan, vilket är lite roligt. Lite längre pendlingsavstånd, högre kostnader för mig, samma lön och den största nackdelen är att man inte får jobba hemifrån, vilket jag behöver ibland.

Jag har nu bestämt mig att om jag blir erbjudan jobb, kommer jag försöka förhandla till mycket högre lön. Får jag inte det så tackar jag nej. Får jag ingen erbjudande så är det inte så farligt heller. Det är bara att gå vidare och leta efter ett annat ställe. 

Nu väntar jag på svar från andra arbetsplatser och även internt där jag jobbar idag. Jag tror ändå att år 2020 blir bättre än år 2019. Det viktigaste för mig är att min lön växer, aktieportfölj växer, blogg växer, jag lär mig nya saker, träffar nya människor, hittar på nya intressen och själv växer som person. Målet är att det blir bättre än förra året, då är jag nöjd.  

Två Månadslöner

1 comment:

  1. Härligt att det kändes bra och avslappnat! Håller tummarna!

    Mvh Louise

    ReplyDelete