Sunday, December 15, 2019

Biobiljett har blivit mycket dyrareIgår tittade jag på en film som heter Jumanji - The next level på SF Bio. Det var kul att titta på det, lite action, lite komedi, så helt enkelt en bra underhållning en mörk lördag kväll. Rekommenderas. Efter filmen började jag fundera hur har priserna utvecklats på bio...

Biobiljett kostade runt 10 kronor för 45 år sedan och för 20 år sedan betalade våra föräldrar 80 kr per biljett. Idag ligger ordinarie priset på 135 kr och det blir ännu dyrare för 3D film. Senaste 20 åren har biljettpris ökat med 70%.

Det är inte bara inflation som höjer priserna, det är även högre kostnader att tillverka filmerna och de är lite längre än för 20 år sedan. Förutom det så kan man illegalt ladda ner filmer, så efterfrågan har minskat på bio. Filmernas kvalité har blivit bättre i både ljud och bild och nu när vi vet hur det var innan, kan vi veta att det blir mycket dyrare att gå på bio i framtiden. Om 5 år tror jag det blir en kostnad på 150 kr biljett.

Många ändå tror att biobiljett kostar lite i jämförelse med andra upplevelser. En besök på konsert, en kulturevenemang eller middag i stan kostar mycket mer i jämförelse med biobiljett. Vilket helt enkelt stämmer. Våra löner ökar med inflation, så egentligen många upplevelser och produkter har blivit dyrare men inte alla.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment