Thursday, December 12, 2019

Fortnox VD lämnar VD stolenFortnox VD Nils Carlsson lämnar VD stolen vid årsskiftet efter tre framgångsrika år. Anledningen är att bolaget vill börja med ny strategi. Efter årsskiftet kommer Fortnox att ha större fokus på teknikutveckling. Nils kommer att vara kvar i styrelsen enligt rapporterade uppgifter.

"Nils har lagt all sin vikt på det han är specialist på, som är kommersialisering, sälj och tillväxt. Nu har vi sett över hur vi ska kunna lägga mer vikt på teknologi de kommande åren och har hittat en ny vd som är mer teknisk", säger Trond Dale, styrelseordförande på Fortnox.

Dessa ändringar är faktiskt bra för bolaget tycker jag då bolaget är lite begränsad inom tillväxt. Fortnox har nästan hälften av småföretag som kunder i Sverige och att ta alla vore nästan omöjligt. Man ska vara stolt redan nu att man lyckades få mer än 300 000 småföretag som kunder. Det finns fortfarande potential till fler kunder, men jag tror inte det går lika fort som det har gjort hittills.

Nu kommer större fokus på teknikutveckling, vilket enligt mig betyder enklare, smidigare, billigare processer som kommer bibehålla befintliga kunder, låga priser och bra kvalité. Med konstanta små prishöjningar varje år, kommer bolaget fortsätta tjäna pengar idag och i framtiden. Förutom deras tjänster så har Fortnox implementerat försäkringar och betalningar via deras program. Mycket talar för Fortnox och jag tror bolaget blir ännu större och mer lönsam i framtiden. 

Aktiemarknaden tog nyheter lite negativt och kursen var på minus flera dagar efter. Innan det släpptes låg kursen på 163 kr och gick ner till runt 150 kr aktie. Den andra januari 2019 var kursen på 66 kr, så bolaget ligger väldigt mycket plus i år oavsett dessa nyheter.  

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment