Wednesday, December 25, 2019

Sparkvot december 2019Vad är sparkvot? Det är ditt sparande, investering och amortering dividerat med din inkomst gånger 100. Då får du en procent som visar hur mycket du sparar totalt. Det är väldigt populärt bland aktiebloggare att se över ekonomin och ta reda på hur mycket av lönen går till sparande varje månad. Jag har betalat alla räkningar idag och kan se sparkvoten redan nu.

65% Kronantillmiljonen
65% Thedividendstory
62% Två Månadslöner

32% Investeringsundersköterskan
30% Atlas Investo (utan amortering)

I listan ser ni även andra bloggare och deras sparkvot för december (kommer uppdateras snart när fler bloggare redovisar sin sparkvot). Två Månadslöner ligger bra till! Det är viktigt att spara, amortera och investera så länge man kan. Ibland kan det hända saker i livet att man är utan jobb en viss period eller är sjukskriven, då är det tryggt att luta sig mot sitt sparade kapital. 

December månad är snart slut och under månaden blev det mindre shopping än november samt inga överraskningar. Som vanligt så blev det ungefär lika stora delar i sparkvoten, då jag tycker att investering och amortering är lika viktigt. Jag vill utöka portföljen för att få mer utdelning nästa år och samtidigt minska bolånen innan räntorna börjar gå upp. Tredjedelen som är kvar kommer nog gå till renovering av huset längre fram.


Det som ingår i min sparkvot är amortering på huslån, CSN, aktieköp och det som blir över. Hur ser din sparkvot ut? Lämna gärna en kommentar om du inte är med på listan.

Två Månadslöner

2 comments:

  1. Riktigt bra sparkvot!! Keep up the good work :)
    God fortsättning!

    ReplyDelete