Wednesday, May 13, 2020

Fortsätt spara på lång siktHar lyssnat på en kanonbra avsnitt av RikaTillsammans idag och rekommenderar varmt att lyssna på den, både för nya och vana aktiesparare. Lite rolig fakta om hur många olika bolag vi har i portföljen, hur mycket vi sparar i snitt, vilka aktier är populärast med mera. Väldigt intressant och givande innehåll, man får en hel del tankar själv.

Idag har jag har varit bortkopplad från nätet hela dagen och pysslat i trädgården, på kvällen märker jag nu när jag loggar in på Avanza och bläddrar snabbt bland nyheter vilket enormt flöde av information. Hur kan man hålla huvudet kallt när det händer så mycket i Sverige och i världen?

Ta en djup andetag och kom ihåg din strategi, varför sparar du på börsen? Hur länge tänker du spara? De bolag du vill köpa blir bara billigare för varje dag som går, är det verkligen dåligt? Hade du köpt samma bolag när det rusat iväg?

Som jag skrev igår är börsen lite dyr och en nedgång på -10% skulle inte förvåna mig. Glöm aldrig att börs och enskilda bolag är inte samma sak! Börsen som helhet föll -3% idag, men det fanns även en hel del bolag som gick upp idag, det är dom man vill äga eller i alla fall en blandning av hälften - hälften. Det är bank och industri som har det tufft just nu och blir så ett tag framöver. 

I min portfölj står mat, skog och teknik emot bra med lite plus och lite minus. Industri som Volvo och Swedbank gick ner -4%. Därför är riskspridning viktig i portföljen! Lycka till och sitt still i båten om sparhorisonten är lång!

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Hej,
  Tack för ett bra tips!

  Det kan faktiskt vara skönt utan internet ibland. Vi har ju varit utan ett bra tag men fick äntligen rätsida på uppkopplingen i går.

  Absolut bra att sprida sina ägg och inte lägga dem i samma korg. Man märker tydligt vilka branscher som går bra fortfarande trots pandemi.

  Ha en fortsatt fin dag och tack för dina kommentarer i min blogg!

  Mvh, Anneli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är en av fördelarna att bo i hus, man kan gå ut på morgonen till trädgården, springa in för snabb lunch och sen ut igen. På kvällen är man helt slut efter allt arbete. Det finns alltid något som man vill fixa.

   Ha en fin dag du med och även helg! Hoppas det går bra för dig!

   Delete