Thursday, May 7, 2020

Securitas Q1 2020Mycket bättre rapport än jag trodde. De flesta bolag jag har har halverat sina vinster på grund av viruset, men Securitas håller sig rätt bra emot med endast -20% tapp i sin vinst. Siffror för första kvartalet visar:

Försäljning 28 420 Mkr (26 744 Mkr)
Resultat 588 Mkr (760 Mkr)
Resultat per aktie 1,70 kr (2,12 kr)

Utdelningsfrågan kommer att tas upp senare i år och jag tror att den kommer. Anledningen är att Securitas har alltid betalat ut utdelning, även vid tidigare börskrascher. I år kan vi förvänta oss runt 4,4 kr per aktie. Om de fortsätter som de gör resten av året så kan vi förvänta oss en vinst på 6,8 kr per aktie under 2020 och utdelningen brukar vara runt 50%. Nästa år borde betalas ut runt 3,4 kr per aktie vilket skulle ge i dagsläget en utdelning på 2,8%. Det är inte speciellt mycket, men en rimlig nivå att förvänta sig till nästa år.

Av de jag hör på jobbet och på nätet så känns det som att virus oro kommer att pågå ett bra tag framöver. Vi kommer nog jobba hemifrån hela sommaren. Efter semestrar kommer nog folk lite sakta tillbaka till jobbet, men inte allihopa på en gång. Man ska tänka positivt helt enkelt och hoppas på det bästa. 

Som vi visste redan innan så har efterfrågan minskat i Securitas speciellt i flygplatssäkerhet. På andra sidan har aktivitet ökar på sjukhus och skydd av byggnader. Securitas har nu ett stort fokus på stark kassaflöde och förvärv är inte relevanta just nu. Totalt har bolaget permitterat 10 000 anställda av totalt 330 000. 

Aktiekursen gick upp 4% idag och 18% senaste månaden i hopp på fina kvartals siffror. Jag tror att kursen kommer fortsätta stiga till närmare 130 kr de närmsta veckorna. Totalt har kursen backat -25% i år och jag tror på mindre återhämtning. Varför gick aktiekursen under 100 kr när vi hade högst oro på marknaden är fortfarande en gåta för mig, ett fin bolag som står emot bra, den borde vara värd mer än många andra bolag. Ett bra köp på lång sikt. Kursen just nu 120 kr.

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Ja, jag tyckte också det var en positiv rapport och jag ligger nu plus på Securitas. Kul!

  Ha en trevlig helg!

  Mvh Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ligger på lite minus, men den kommer att repa sig. Covid verkar inte bita så mycket på bolaget. Latour har Securitas i sin portfölj, kanske blir en påfyllning av aktier snart?

   Delete