Tuesday, May 26, 2020

Köpa hus eller hyra lägenhet del 2(2)Huspriser går också upp och ner, precis som på börsen, men långsiktigt stiger bostadspriserna. Jag räknar ungefär 2% värdeökning i huset varje år. Med alla renoveringar som vi har gjort senaste åren och kommer göra nu under sommaren borde vårt hus kosta ungefär 1 600 000 kr. När du hyr en lägenhet får du inte heller en värdeökning.

Sedan tillkommer extra kostnader såklart som lägenhet inte har. I huset behöver man verktyg, underhålla saker genom att måla, byta ut saker, saker som går sönder står man själv för, ibland köper man saker mot skadedjur som myror och råttor, man köper blommor, odlingslådor, klipper gräset, köper reservdelar och mycket annat smått. 

Man ska inte heller glömma en mängd möbler som man behöver för att fylla huset. Har du en nybyggt hus, så kommer du inte köpa gamla möbler, moderna möbler kommer att kosta enormt för dig. Vi har köpt de flesta möbler via facebook, blocket och IKEA fynd. Sparade tusentals kronor på det och möblerna är lika fina som i affären!

Slutligen är det lite dyrare att bo i hus i vårt fall, men man får mycket mer plats och frihet. Det är det värt, vi slipper grannar på andra sidan väggen, behöver inte vara tysta efter klockan 22:00, kan måla, gräva och snickra hur vi vill, vi behöver inte tillstånd att skaffa husdjur, vi har hela trädgård för oss själva, vi kan bada och mycket, mycket mer. 

Det är inte så illa som många tror att bo i hus är dyrt. Det kan bli det, men om man tänker lite efter och köper lite billigare kan det bli en kanonaffär. När huset är avbetald kommer vi bo billigare i huset än i lägenheten. Med lite extra amorteringar kommer vi att bli nästan skuldfria om ungefär 10 år. Det som är ännu bättre är att om 10 år tänker jag vara förbi mitt mål på 1 miljon kronor i aktier och fonder. Som många brukar säga... tiden går fort!

När man lämnar hyreslägenhet så står man där med sina lådor i handen och går vidare i livet. När man säljer hus så får man hela amorteringen tillbaka i fickan och även potentiell värdeökning från huset. Då är det mycket bättre att äga hus än hyra lägenhet. På lång sikt är huset en bättre investering.

Man väljer såklart själv hur man vill bo, med vem, vad som ska köpas, tar hänsyn till familjen, livssituation med mera. Det viktigaste är att du gör det du vill göra. Pengarna är bara siffror på kontot, men ska inte glömma att leva också. Ingenting är heller permanent, man kan alltid flytta, byta jobb, prova både lägenhet och hus, kanske även bo en tid utomlands... Hoppas du tyckte att mina åsikter var intressanta!

Två Månadslöner

1 comment:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
  1) Älska trollformler
  2) Lost Love Spells
  3) Stoppa skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Graviditet spell
  6) Uppdelningar
  7) Dödsförtroll
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  ReplyDelete