Friday, May 15, 2020

Hund, jobb och börsHär kommer en utlovad bild på hunden! Veckor går fort och det syns tydligt på vovven att den växer snabbt. Vi hämtar hem henne om 7 veckor, direkt efter jag slutat jobba. Nedräkningen har börjat och jag har 30 arbetsdagar kvar. Som det ser ut nu kommer jag spendera hälften av dom hemifrån på grund av karantän. Var på jobbet idag (vi får lov att gå till jobbet om behovet finns) och träffade en kollega, vi var två på jobbet av ungefär 75 anställda.

börsen är det kaotiskt som vanligt, en dag går det starkt upp och nästa faller som ett sten. Såhär brukar det inte vara på börsen, oftast ligger utvecklingen kring nollan med svag plus och fortsätter så i flera veckor innan det går ner, sen stiger det flera veckor upp igen. Nu är det ovanliga tider, men ärligt talat var det lite så förra året också med handelskrig mellan USA och Kina. Det finns alltid oro på börsen med andra ord.

Många skriver på twitter att 2 plastpåsar kostar mer än 1 liter bensin, vilken värld vi lever i... Jag bokade besiktning på bilen och det var 539 kr! Jag hittade en besiktningskvitto från år 2013 som låg på 300 kr. Nästan dubbelt så dyrt efter 7 år! Samma gäller börsen, sparar du på lång sikt så kan du nästan dubbla dina pengar efter 7 år, beroende såklart på vilka branscher går bra just då.

Finns det en risk på börsen? Ja det finns det, men det finns ännu större risk att bli mjölkad av företag med alla prishöjningar, år efter år efter år. I år är det till och med tveksamt att vi kommer att få någon löneökning, det förlorar vi på, ingen annan.

Att hoppas att det blir bättre sen är ingen bra strategi, man måste göra något nu. Min plan är att fortsätta spara i aktier och fonder, spendera så lite som möjligt på onödiga saker, tänka efter om jag kan göra arbetet själv istället för att anlita någon annan och hitta sätt att tjäna pengar. Det kan vara jobb, övertid, blogg, youtube, blocket försäljningar m.m.

Önskar er en fin helg!

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Hur gammal är hunden nu? Den är SÅ himla fin! Vad ska den heta??

  Trevlig helg!
  /Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hon är 8 veckor just nu och eftersom hon finns i Danmark, behöver hon pass, vaccinationer och mycket annat innan vi kan hämta henne, så jag tror hon blir 15-16 veckor gammal när vi hämtar henne.

   Hon kommer att heta Lily (vet dock inte om det är två l bokstäver eller en :)

   Ja, hon är en fluffboll, jättesöt. Vill bara krama henne! tack och detsamma!

   Delete
 2. Vilken fin hund! Det finns alltid saker man kan oroa sig för om man, allt handlar om perspektiv och vad man väljer att fokusera på. Att börsen agerar som den gör är för att det råder extremt stor osäkerhet just nu och när det ständigt kommer ny information så slår det fort på börsen.

  Är man långsiktig investerare och inte behöver pengarna inom de närmsta åren tycker jag man ska agera som vanligt, t ex att månadsspara.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Att månadsspara är nog enklast för många, men oftast vill man betala så lite som möjligt :)

   Delete