Wednesday, May 20, 2020

Embracer årsrapport 2020Idag gick jag upp tidigt för att kunna läsa en årsrapport innan jag börjar jobba. Lite nördigt av mig, men jag vill veta vart jag investerar mina pengar och om de kommer att växa med tiden. Hittills har det gått bra och jag vill fortsätta så.

Embracer är ett spelbolag som tillverkar PC och konsolspel. Det är säkert många av er som känner till Snowrunner, Wreckfest, Biomutant, Metro, Saints Row, Little Big Plannet, World War Z, Dead Island och många fler finns på listan... 

Har börjat köpa aktier i bolaget för ett halvår sedan och fyllt på löpande då och då. Mitt genomsnittspris är 80 kr som jag har betalat per aktie och aktiekursen har rusat upp till 120 kr igår. En fantastisk utveckling på +50%! Embracer utgör över 5% av min portföljvärde.

Eftersom Embracer har en annan verksamhetsår som slutar 31 mars redovisas nu rapport för sista kvartalet (jan-mars) och samtidigt en årsrapport. Årets rapport visar följande jämfört med förra året inom parentes:

Nettoomsättning 5 249 Mkr (5 121 Mkr) 
Resultat  Mkr 283 (315 Mkr)
Resultat per aktie 0.91 kr (1.19 kr)


grund av pandemin som råder just nu så sitter många i karantän och spelar på sina datorer, mobiler och konsoler vilket har lett till en ökad försäljning. Viktigt att notera att under jan-mar har inga stora speltitlar som släppts. Vinster har sjunkit lite och det är just på grund av färre spelsläpp under kvartalet.

Nästa kvartal kommer Saber Interactive räknas också med i resultatet då den köptes upp 1 april 2020. Kommer bidra med positiv kassaflöde nästa kvartal. Positivt om rapporten är att 118 spel är under utveckling, medan 69 av dom är hemliga så länge. VD förväntar sig att värdet på speltillgångar kommer att dubblas denna verksamhetsår fram till sista mars 2021. Bland annat Biomutant, Snowrunner och Destroy all humans kommer att bidra postivit. Embracer har även en väldigt stark kassa för framtida förvärv.

Negativt om rapporten är att ett par stora speltitlar har blivit framflyttade till år 2022 istället och marknaden reagerade på det negativt. Aktiekursen föll med ungefär -8% idag och handlas nu till 110 kr. I år är aktien uppe på 57% så det är ändå mycket positivt. Ingen utdelning föreslås.

grund av halvdag stänger börsen 13:00. Mina tankar kring rapporten är positiva, just nu verkar det gå lite sakta framåt men nästa kvartal verkar vara bättre och ju längre framåt jag tittar ju bättre och ljusare det ser ut. Börs går upp i snitt på 7-8% per år. Embracer gav mig +50% på ett halvår. Även om Embracer växer med 25% per år i snitt så är det fortfarande 3 gånger bättre än börsen. Jag tycker det är ett bra aktie att äga och jag kommer öka lite till längre fram. Målet är ungefär 6-8% av portföljvärdet.

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Hej TM, väldigt bra sammanfattning, tack! Slipper att läsa rapporten haha :D

  ReplyDelete
 2. Spännande bolag! Äger dem "bara" indirekt via fonder än dock :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bättre via fonder än inte alls :)

   Delete