Wednesday, May 6, 2020

Sparkvot april 2020
Vad är sparkvot? Det är ditt sparande, investering och amortering dividerat med din inkomst gånger 100. Då får du en procent som visar hur mycket du sparar totalt. Det är väldigt populärt bland aktiebloggare att se över ekonomin och ta reda på hur mycket av lönen går till sparande varje månad.

80% Dividend Story
68% Kronan till miljonen

64% Fröken Investera
60% Cosmonomics
56% Thokes Invest
44% Två Månadslöner


I listan ser ni även andra bloggare och deras sparkvot för april. Vissa räknar med amortering på bolån och vissa inte. Jag räknar med den eftersom det är viktig del av totala sparande.  Det är viktigt att spara, amortera och investera så länge man kan. Ibland kan det hända saker i livet att man är utan jobb en viss period eller är sjukskriven, då är det tryggt att luta sig mot sitt sparade kapital.

April månad är slut och under månaden blev det hundköp samt renovering av verandan. Fick även betala för bergvärme och annat smått så egentligen hade jag landad på rejäl minus i sparkvoten, men bortsett från bergvärme så ligger vi på strax under 50% sparande vilket är riktigt bra då jag har knappt köpt några aktier. Sparkvoten för oss brukar ligga närmare 60% men just nu tycker jag att börsen är lite dyr så jag småköper aktier istället för att gå all in. För oss är även amortering väldigt viktigt och vi vill bli av med skulden helt. 


Det som ingår i min sparkvot är amortering på huslån, CSN, aktieköp och det som blir över. Hur ser din sparkvot ut? Lämna gärna en kommentar om du inte är med på listan.

Två Månadslöner


2 comments:

  1. Hej, tack för en bra blogg! Har provat att räkna på sparkvoten och det blev 31%! Vad tycker du är rimlig sparkvot/sparande?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack själv! Bra jobbat! En rimlig sparande är den som blir av såklart!

      Delete