Tuesday, May 5, 2020

Uppföljning av mina mål för 2020Jag brukar inte ha små mål, delmål eller något liknande. Det jag brukar göra är att bestämma mig på 1 sak i livet och köra hårt med 100% fokus tills jag når det målet. Det roliga är att det målet kan vara hur galen som helst. Finns inga begränsningar. När jag var 13 så ville jag gifta mig, 6 år senare var jag gift och är det fortfarande efter 9 år tillsammans.

Största målet just nu är att spara ihop 1 miljon kronor på Avanza i aktier och fonder. Det skulle ge en årlig utdelning på ungefär 40 000 kronor per år. Jag räknar på 4% i utdelning. Det kan såklart hända att vissa år är det mindre och vissa år får man mer. Finns inga garantier när det gäller börsen. Två vanliga månadslöner per år, varje år, resten av mitt liv. Jag förväntar mig att nå målet efter 8 år och då blir jag 36 år gammal.

Oavsett vad som händer så tänker jag fortsätta spara i samma tempo som jag gör just nu, även om jag blir arbetslös. Jag tror dock att jag kommer att nå målet fortare då jag kommer att jobba största delen av tiden och kanske händer något som ger extra intäkter under tiden. Ok, tillbaka till mina mål som jag skrev upp i januari (skrev dessa för skojs skull) och här kommer uppföljningen:


 • Träna eller ta en promenad varje dag minst 10 min
Det har jag gjort mycket i början men nu har jag hoppat över en hel del träning. Det är väldigt väder och humör beroende aktivitet. Kommer nog bli bättre när vi får hem hunden :)
 • Skriva inlägg varje dag
Det har jag gjort och det funkar väldigt bra 99% av tiden. Har hänt nån dag att jag kunde inte komma på nåt att skriva, men nu händer det massor!
 • 75 000 sidvisningar totalt per den 31 december 2020
Just nu är det över 57 000 visningar och det är ungefär 10 000 besökare per månad, jag borde nå målet redan vid midsommar. Skulle inte förvåna mig om vi når 100 000 den sista december.
 • Tjäna minst 1 200 kr från bloggen
Har redan fått 1 022 kronor så jag tror det kan bli närmare 3 500 kr vid slutet av året.
 • Spara minst 10% av månadslön varje månad
Utan problem.
 • Köpa hund
Redan betalat handpenningen och hämtar hem henne i juli.
 • Åka till havet med hunden
Kommer definitivt att hända.
 • Sälja saker vi inte behöver
Har inte gjort det än, la upp ett par annonser men blev ingen köp, ska prova igen.
 • Renovera huset
Ska börja måla när huset torkar lite. Tak på verandan ska läggas sen. Staket på framsidan ska bytas och det kommer nog räcka för denna sommaren. Sedan är det småsaker kvar.
 • Umgås mer med familj och vänner
På grund av Corona så blev det inga fler träffar än. Inplanerad träff senare i sommar och vinter.
 • Lära mig något nytt
Lärt mig använda motorsåg! Nu försöker jag förstå hur trading fungerar.

Som ni ser så var det en hel del mål som jag skrev upp och det verkar som de flesta är på banan. Endast två som jag ser behöver rejäl förbättring. Det är mer träning och sälja skräp som vi inte behöver. Jag gillar inte delmål, då det är för lätta. Jag vill ha ett mål som kräver mer energi, fokus, tid och man får en riktigt härlig känsla när man når den. Att spara 10% av månadslönen är ingen mål, det är ett livsstil. Hur har det gått för er i år?

Två Månadslöner

1 comment:

 1. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

      E-post :   combaluzierp443@gmail.com

  ReplyDelete